Schoon en fris zonder toiletpapier

Schoon en fris zonder toiletpapier

We praten niet over onze toiletgang, hoe en hoelang we onze tijd daar besteden en al helemaal niet hoe we onszelf reinigen. En in Nederland is het nog steeds de gewoonste zaak van de wereld om je op het toilet te reinigen met wc-papier.

Maar zoals POW-News onlangs al opmerkte is toiletpapier ondertussen bijna het enige product binnen het huishouden dat geen innovatie heeft doorgemaakt. Of toch wel? Tegenwoordig worden de douchewc's steeds meer bekend in Nederland. Hoewel het bidet al eeuwenoud is, sprak EditieNL zelfs over het toilet 2.0 en leverancier Geberit sponsort momenteel zelfs het weer op RTL4 met de Geberit AquaClean douchewc.

AquaClean 8000 waterreiniging 
Nog altijd geen streep door WC-papier
Maar wat is een douchewc precies en vervangt dit het veelgebruikte wc-papier? Een douchewc reinigt het onderlichaam op het toilet op een weldadige manier met warm water. Hierdoor is wc-papier overbodig geworden en is het eindresultaat vele malen hygiënischer. We wassen onze handen en poetsen onze tanden toch ook met water voor een schoon en fris gevoel?

En het gaat verder...
Een luxe douchewc heeft zelfs een ingebouwd wellness programma inclusief een föhn, ladydouche, massagedouche, luchtzuiveringssysteem tegen vieze luchtjes en een afstandsbediening voor het instellen van de warmte en sterkte van de waterstraal en het vastzetten van persoonlijke voorkeuren. Een culturele omslag lijkt geboren.

AquaClean sfeer 3 close up

Het toilet 2.0 een wedstrijdpot of toekomstmuziek?

POW-News

De POW-News uitzending via uitzending gemist (vanaf 14 minuut 10 seconden).

Tags: badkamer, toilet, wc

Reacties (4)

 

  • José

  In frankrijk bij kennissen ook voor het eerst zo'n toilet meegemaakt! echt ranzig! zo'n straal lauw water in je gat!
  Sommige restaurants hebben ze ook en daar klontert gewoon de stront van een ander aan.. en dat blaast dan omhoog met dat water tegen je aan! BAH!!!! En echt schoon word het ook niet van..

  Do 14 jun 2012, 16:45


  • Arie

  In Turkije ook gehad, was dan geen stang, maar een gaatje in de pot zelf, welke omhoog was gericht. Zo kan er ook niks van anderen aan klonteren..

  Enigste wat wel vervelend is, is dat het dan nat is. Ingebouwde fohn is wel handig dan ;)

  Do 14 jun 2012, 23:02


  • Ubbo

  Nou Jose, dan blijf je toch lekker met dat papier alles volsmeren... Je weet niet wat je mist! Water is wereldwijd de meest hygienische reiniging. Maar je hebt zeker nog maar weinig gereist... Je komt er wel achter ;-)

  Di 23 okt 2012, 08:28


 • The good thing with this kind of toilet is that you can help the environment by not using toilet papers. It is also much cleaner to use because of the water.

  Ma 17 dec 2012, 07:56

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines