Review Philips Headgroom QC5550

Review Philips Headgroom QC5550

Regelmatig zie en spreek ik mannen uit mijn omgeving die langzaam kaal worden en hier moeite mee hebben. Het begint vaak met het verdoezelen van de kalende inhammetjes of minder gel gebruiken om minder kaal te lijken. Toch blijkt na een tijdje dat deze mannen zich geen zorgen hoeven te maken. Zijn ze eenmaal over het punt heen dat ze afstand durven doen van de haren die nog resten dan komt een stoer koppie te voorschijn. Een gemilimeterd of kaal geschoren hoofd staat vaak hartstikke leuk, mits goed 'onderhouden'.

Dat onderhoud is ook nog een verhaal appart. Mijn vriend bijvoorbeeld ging nog jaren naar de kapper om zich te laten scheren, vond hij gewoon prettig. Inmiddels scheer ik zijn haar. Iedere 1,5 week met de tondeuse eroverheen en hij loopt er weer netjes bij.

Vorige week heb ik hem onderhanden genomen met de Philips Headgroom. Eerder gebruikte ik een standaard tondeuse. Een paar dingen vielen me op. Allereerst heerlijk dat je snoerloos kunt scheren. Het apparaat is keurig binnen drie kwartier opgeladen. Daarna kun je je draadloos uitleven. Handig bijvoorbeeld om buiten te scheren; dat scheelt weer stofzuigen.

philips headgroom 1

Schoonmaken van de Headgroom zelf gaat ook heel eenvoudig. Hij is namelijk waterdicht. Dus even afspoelen na het scheren kan prima.

Ook heel fijn is de verstelbaarheid van de Headgroom. Er worden drie scheerkoppen bijgeleverd. Een om van 3mm tot 15mm te scheren. Een om van 1mm tot 3mm te scheren en een om helemaal kaal te scheren. Zelf heb ik de scheerkop van 1mm tot 3 mm gebruikt en dat gaat perfect. Ook het netjes opscheren gaat bijzonder goed omdat je het apparaat met halve milimeters kan instellen. Instellen gaat overigens met een simpele draaibeweging aan de kop.

philips headgroom 4

Eigenlijk is de headgroom ontworpen om als man ook jezelf te kunnen scheren. Daartoe wordt ook een speciale spiegel meegeleverd en kun je ook de kop van het apparaat met 180 graden draaien. Maar zelf scheren gaat mijn vriend nog een stapje te ver; hij vindt het leuker als ik hem help. Overigens kreeg ik hem ook niet zo ver om ook de kortste instelling van de headgroom uit te proberen; 0mm (helemaal kaal dus). Maar om dat toch ook te testen zocht ik een nieuw slachtoffer; mijn collega Ralph. Hij scheert zijn hoofd namelijk al een aantal jaar wekelijks met een ouderwets scheermesje volledig kaal.

Ralph was ook enthousiast over de Headgroom. De belangrijkste voordelen waren dat het scheren met de Philips Headgroom net wat vriendelijker is voor je hoofdhuid; het geeft een minder 'schraal' gevoel. En de prestaties zijn praktisch gelijk aan die van een scheermes; namelijk echt kaal. Ralph heeft het apparaat zelf gehanteerd maar kwam toch ook tot de conclusie dat het handiger is als zijn vriendin hem helpt bij het scheren. Of willen de mannen misschien gewoon verwend worden?

Nog een klein kritisch puntje: de gebruiksaanwijzing vergde nog wel enige studie. Met alleen plaatjes en geen enkele tekst heeft me dat toch wel 5 minuten gekost. Maar daar ben ik dan misschien weer vrouw voor :)

Klik hier voor de brochure. De adviesprijs is overigens € 69.

Reacties (5)

 

  • Erik

  Enkele weken geleden de Headgroom aangeschaft en ben er zeer tevreden over.
  Ik gebruik 'm om mijn hoofd helemaal kaal te scheren. Dit doe ik 2x per week, aangezien ik licht van haarkleur ben is vaker niet nodig.

  De Headgroom scheert superkaal (glad)
  Grote voordeel dat je geen snijwondjes oploopt zoals bij een gewoon scheermes.
  Het opladen gaat ook supersnel (1 uur)
  Daarna kun je er ook een uur mee scheren.
  Het scheren an sich, heeft even tijd nodig. Ik schat dat ik zo'n 10 à 15 minuten nodig heb om het helemaal kaal te hebben.
  Daarom doe ik dit ook bij voorkeur 's avonds omdat ik hier 's morgens geen tijd voor heb.

  Za 23 jul 2011, 12:58


  • Kevin

  hoi
  mooie review
  ben ook van plan deze te kopen maar lees af en toe dat mesjes heel snel slijten ...klopt dit?
  ik zou toestel gebruiken om me 1-2 keer in week kaal te scheren

  Za 10 mrt 2012, 11:45


  • Erik Klok

  Ik heb gedurende de zomer mijn hoofd ook 2x per week glad geschoren maar vanaf september ben ik 1x per week de tondeusekop gaan gebruiken i.p.v. de scheerkop.
  Dus ik heb de scheerkop maar een paar maanden gebruikt.

  Za 10 mrt 2012, 18:14


  • Geer

  Let op werkt goed maar vreet mesjes
  Ik scheer elke dag heb al twee nieuwe gehad van Philips
  Mijn halve hoofd open liggen doordat de mesjes na een maand kapot gaan

  Za 13 okt 2012, 17:27


  • Sjef Coeleveld

  Slecht !!! Dit apparaat vreet scheerkoppen en mesjes.Heb het apparaat nu bijna 2 jaar.
  Philips heeft al een aantal keren de scheerkop kosteloos vervangen, maar door dat de mesjes nu in plastic houdertjes zitten vallen die na enkele weken gebruik uit elkaar.De laatste keer kreeg ik slechts een korting aangeboden.Nu weer kapot. Niet kopen.

  Di 24 dec 2013, 12:27

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines