Review: Midori Traveler's Notebook


SC_Midori_intro_2

Een boek, of zoals in dit geval de Traveler's Notebook, is een oplossing om geen zwerm van losse papiertjes te hebben. Het bundelt ideeën, herinneringen en daarmee zelfs emoties. Ik heb door de jaren heen meerdere 'oplossingen' gehanteerd. Allen met hun eigen kenmerken, die ik allemaal ook weer terugvind in de Midori Traveler's Notebook.

vergelijking 1

spacer

< Vergelijking met een van mijn aantekeningenboekjes (1987-1990): ideetjes, adres- en telefoongegevens. Ik schreef (schrijf) klein en kreeg alle gegevens van iemand op één regel in dit brede boekje. Hoewel dunner dan de Traveler's Notebook ligt de overeenkomst eigenlijk met name in de langwerpige vorm. Adres- en telefoongegevens houd ik inmiddels al jaren digitaal bij.

vergelijking 2

spacer

< Vergelijking met een van mijn 'bomvolle' notitieboekjes (1991-1996): een standaard boekje van de HEMA wat ik een kopje kleiner maakte onder de snijmachine. Het bundelt met hulp van een postbode-elastiek allerhande extra's tussen de notitie-pagina's. De Midori Traveler's Notebook doet dat heel wat subtieler in de soepel lederen omslag en slim geïntegreerde bundel-elastiek.

vergelijking 3

spacer

< Vergelijking met mijn (inmiddels vintage) Filofax (1997-2000): een dik (door de compartimentjes), stijf (materiaalkeuze) en zelfs wat bruut object, in ieder geval redelijk onhandig. Tsja, wat kan ik er van zeggen — Filofax, gedateerd, dat was ooit (ik vond overigens wel nog een paar leuke verrassingen in de compartimentjes). Overeenkomst: de verschillende soorten inhoud heeft de Midori-oplossing ook.

vergelijking 4

spacer

< Vergelijking met een kwalitatief keurig afgewerkte lederen Timeplanner, met agenda, kalender, notities en andere variabele vullingen — hier gaat smaak en toepassing een rol spelen. De Timeplanner is veel zakelijk en minder elegant. De Traveler's Notebook heeft ook allerlei opties qua vulling (zelfs een zipperfile) en een slim systeem om 'volle' delen te archiveren in enveloppen en doosjes.

vergelijking 5

spacer

< De vergelijking met mijn "dvee" (2006-nu): qua maat is de Traveler's Notebook veel praktischer en veelzijdiger door de keuze in vullingen (blanco, gelinieerd of geruit papier, pasjes- en visitekaart-houders, et cetera). Qua looks en afwerking vind ik de Traveler's Notebook ook echt veel mooier … en ik kan mij mijn krabbels en notities net zo goed in de Midori-oplossing voorstellen.

1 - Introductie 3 - Conclusie

Inhoudsopgave: Review: Midori Traveler's Notebook

Review: Midori Traveler's Notebook
 1. Introductie
 2. Vergelijking
 3. Conclusie

Reacties (7)

 

 • Een leuk bericht! Ik denk ook dat jij met de Midori Traveler's Notebook niet de nodige plaats hebt voor het werk en het artwork, zoals bij jouw boeken. Voor iemand die niet zo veel schrijft en tekent als jij, zoals ik, zou dat een goede oplossing zijn.

  Ma 22 nov 2010, 13:46


 • @MadMatt dein niederlandisch verbessert sich auch schon — oder hattest du hilfe beim übersetzung?

  Ma 22 nov 2010, 16:54


 • Ha, eindelijk! Heb zo lang gezocht naar deze nadat ik ze in een winkeltje in NYC had gezien maar niet had gekocht. Spijt had ik toen! Gelukkig zijn ze nu ook in NL te vinden. Ik vind ze prachtig :)

  Ma 22 nov 2010, 22:24


  • Eva

  Ik ben nou wel heel benieuwd wat voor 'boek' jij hebt!

  Ma 6 dec 2010, 09:33


 • @Eva het boek wat ik heb, is een blanco boek op A4 formaat waarin ik nagenoeg alles aanteken, krabbel, schrijf, schets, noteer, et cetera – werk en privé, alles door elkaar. Inmiddels ben ik bijna toe aan mijn zesde blanco. Ik heb mij voorgenomen een 'boek' te schrijven over de eerste 5 delen en zal daar ook de nodige pagina's in gaan afbeelden met tekeningen, schema's, overzichten en toelichtingen.

  Ma 6 dec 2010, 10:38


 • Maurits, wat een fijn artikel is dit geworden! Dank!
  Groeten, Brigitta

  Di 7 dec 2010, 13:22


 • @Brigitta dankjewel — had je het detail in de "passport"-afbeelding al gezien? (hint)

  Di 7 dec 2010, 22:14

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines