Gezonde frietjes met de Philips AirFryer

Vorig artikel Volgend artikel
Gezonde frietjes met de Philips AirFryer

Friet is lekker, althans dat is de mening van de meeste mensen die ik ken. Enige nadeel, ze zijn altijd erg vettig. Gelukkig heeft Philips afgelopen vrijdag op de IFA een nieuw soort friteuse aangekondigd die door middel van hete lucht je frietjes goud krokant bakt, de AirFyer.

Het geheim van de AirFryer is de gepatenteerde Rapid Air technologie: snelcirculerende hete lucht wordt gecombineerd met een gril om frietjes te bakken met 80 % minder vet, maar met dezelfde superieure smaak.

De AirFryer hoeft niet voorverwarmd te worden: je kunt dus snel en makkelijk de smakelijkste frietjes bakken in amper 12 minuten. De AirFryer maakt ook korte metten met de geurtjes die gewoonlijk gepaard gaan met frituren. Deze frituurpan maakt immers gebruik van hete lucht in plaats van olie om de voedingsmiddelen te frituren en stoot dus minder dampen uit; tegelijk verdrijft het geïntegreerde luchtfilter de geurtjes.

Reinigen na het bakken met de AirFryer gaat al even makkelijk als het bakken zelf, omdat de verschillende elementen uitgenomen kunnen worden en zo in de vaatwasser kunnen; de oppervlakken voelen niet kleverig aan en laten zich eenvoudig met een doek schoonmaken.

De AirFryer bakt tal van voedingsmiddelen en snacks knapperig goudbruin, van frietjes tot kipnuggets, vlees en zelfs tempura. De Philips AirFryer is verkrijgbaar vanaf oktober 2010 voor de prijs van € 199,00

Hoewel het nog vroeg was hebben Harold en ik toch de AirFryer aan een korte smaaktest onderworpen. En wat blijkt, er ging niets van de smaak verloren. De frietjes smaken nog steeds zoals het hoort. En voor het geval het je al afvroeg; Ja, de Philips AirFryer bakt ook frikandellen en kroketten!

4947286849_3d5b3ea56a_m
Arvid Bux

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies