Whiskey Stones: ijsblokjes die niet smelten!

Vorig artikel Volgend artikel

Whiskey stones, ik had er nog nooit van gehoord. Maar wat blijkt, je kunt je favoriete drankjes er gemakkelijk mee koelen en koel houden, het zijn eigenlijk een soort ijsblokjes die niet smelten. De stenen zijn gemalen in Vermont in de oudste stenenfabriek van de VS. De oorsprong van deze stenen vindt zich in de mijnbouw van Vermont. De lokalen ‘Vermonters’ begonnen hier meer dan 150 jaar geleden mee. De spektenen die zijn vonden tijdens het graven in de mijn werden destijds al gemalen en voor verschillende doeleinden gebruikt. De techniek die toen werd gebruikt, wordt nu nog steeds gebruikt voor het maken van de perfect Whiskey Stones. 

Whiskey Stones: ijsblokjes die niet smelten!

Gebruik
Leg de stenen ten minste vier uur in de vriezer voor je ze gaat gebruiken. Daarna vul je een leeg glas met drie stenen en schenk je de whisky bij tot het de hoogte van één steen heeft bereikt. Laat het geheel vijf minuten staan en geniet daarna van je drankje. Spoel de stenen na gebruik goed af en leg ze weer in de vriezer.

Voordeel
Het voordeel van deze stenen is dat je whisky of ander drankje niet waterig wordt. Sommige mensen houden hier juist van, maar de echte liefhebbers willen hun drankje helemaal puur. Dankzij deze stenen wordt het geheel niet gemengd met smeltend water en toch lekker koel. Nog een voordeel, de stenen laten geen krassen achter op je glazen. De Whiskey Stones zijn hier te koop en voor een pakket van negen stenen betaal je ongeveer 20 dollar.

Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies