Rationalizer van Philips weerspiegelt je emoties

Rationalizer van Philips weerspiegelt je emoties

Vorige maand maakte Philips bekend de Rationalizer op de markt te brengen. Dit 'emotieregistratiesysteem' weerspiegelt de intensiteit van gevoelens van de gebruiker. Uit onderzoek is gebleken dat thuisbeleggers lang niet altijd zuiver rationeel handelen. Hun gedrag wordt vaak beinvloed door emoties die hun vermogen tot objectief en zakelijk handelen in gevaar kunnen brengen. Het Rationalizer-systeem waarschuwt wanneer het wellicht verstandig is even pauze te nemen, te ontspannen en en beslissingen te overwegen.

Het concept is ontstaan uit een verkenningsproject van Philips, ABN Amro en de VU Amsterdam.

Het Rationalizer-systeem bestaat uit twee elementen: de EmoBracelet en de EmoBowl. De armband meet met behulp van een sensor de de emotionele opwinding op een soortgelijke manier als een leugendetector. Het resultaat wordt als een dynamisch lichtpatroon weergegeven op de EmoBracelet zelf of op de EmoBowl. Hoe hoger opwindingsniveau, des te intenser wordt het lichtpatroon. Het aantal lichtjes en de snelheid ervan neemt toe en de kleur verschuift van zachtgeel via oranje naar signaalrood.

Philips Rationalizer1

 

Tags: gadget, philips

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines