Nike+ Sportwatch GPS powered by TomTom

Nike+ Sportwatch GPS powered by TomTom

Na de vakantie heb ik de hardlooptrainingen weer opgepakt. Mooie kans om dat nieuwe supergave horloge van Nike eens uit te proberen. Het horloge is van Nike+. Met Nike+ heeft Nike de unieke loopcomunity opgezet. Stylecowboy Harold schreeft al een artikel over deze hardloopgadget. Ik was de gelukkige die hem mocht testen.

Bij een gadget hangt de status al af van de verpakking. Van de verpakking van de Nike sportwatch wordt je al helemaal blij. Ik zou bijna zeggen dat het horloge op de Apple manier is ingepakt. Strak en stylish, zonder overbodig verpakkingsmateriaal.

IMG_0193

Eenmaal uitgepakt valt meteen het mooie design op. Ik heb al vaak met een hardloophorloge gelopen en ook bij mijn collega lopers al de nodige klokjes gezien. Maar het design van de Nike+ watch is echt een buitenbeentje. En dat bedoel ik dan in de positieve zin! Zwart met knalgeel (de horloge is vooralsnog alleen in deze kleur te verkrijgen). Het klokgedeelte loopt heel mooi over in het bandje. Het klokje is wel zo'n 1,5 cm dik maar doordat het bandje er in overloopt heb je niet het idee dat je een enorme kast om je pols hebt.

IMG_0188

Zelf heb ik vrij dunne polsen en staan heel veel grote sporthorloges niet zo mooi. Nike heeft met zijn jarenlange ervaring in de sportmode natuurlijk oog voor de 'looks' dus ik durf deze horloge wel te showen! Trouwens, het horloge staat ook mooi om bredere polsen hoor.

IMG_0197_2 

Op onderstaande foto kun je zien hoe het horloge er aan de achterzijde uit ziet wanneer je hem aan hebt.

IMG_0187

Zo, schoentjes aan en rennen maar...

 IMG_0180

Helaas heb ik geen echte Nike loopschoenen. Bij het horloge zit namelijk een "Shoe Pod" waarmee het horloge toch nog werkt als je even geen GPS signaal zou hebben. Ook kun je met de Shoe Pod je training alvast aanvangen als je horloge het GPS signaal nog niet opgepakt heeft, want dat duurt soms even. Na even even zoeken op het internet vind je allerlei verhalen van mensen die slim hun schoen zo aangepast hebben dat de Shoe pod er toch nog in past. Maar echt compleet is deze horloge natuurlijk met een paar Nike schoenen.

Genoeg over het gave uiterlijk van deze horloge. Vraag is natuurlijk of hij ook goed fungeert als sporthorloge. De watch voldoet aan mijn belangrijkste eis: namelijk dat hij gemakkelijk te bedienen is. Voor een horloge zou je, wat mij betreft, geen studie op de gebruiksaanwijzing moeten  hoeven doen. En daar lijken ze bij Nike naar geluisterd te hebben. De bediening is heel intuïtief. Met maar drie knopjes navigeer je prima door de menu's. Een aantal instellingen moet je op de computer doen (zoals je lengte en gewicht en het interval thempo) maar ook dat is eenvoudig.

Omdat de bediening zo eenvoudig is kun je onder het hardlopen ook gemakkelijk door de menu's heen lopen. Dat is wel zo handig omdat je al rennend nu eenmaal niet op je gemakje de horloge kunt bedienen. Ook is de informatie op het beeldscherm goed afleesbaar.

Minpuntje vind ik wel dat niet alle informatie op één schermpje vindt. Je moet dus door de informatie (als afstand, calorieverbruik tijd, hartslag) heen scrollen. Dat is niet heel fijn onder het lopen maar misschien ook een kwestie van wennen. Overigens wordt de informatie wel in een 'loop' weergegeven en kun je zelf op je pc instellen welke gegevens in de 'loop' naar voren moeten komen.

Wel handig is dat de horloge een zgn. touchscreen heeft. Hiermee kun je eenvoudig je rondes markeren in de route (je hoeft alleen het scherm even aan te raken). Ook je hartslag kun je op het horloge weer laten geven. Hiervoor moet je dan wel een band (de Polar WearLink+ 31 Heart Rate Monitor) aanschaffen die je om je borstkast draagt.

Na het lopen heb ik het horloge in het USB slot van mijn laptop gestoken. Dit kan overigens rechtstreeks; dus het horloge in het USB slot stoppen. Of via het kabeltje wat meegeleverd wordt. Je stopt het horloge dan in het USB slot van het kabeltje en de andere zijde van het kabeltje in het USB slot van je PC.

IMG_0200_2

Helemaal enthousiast werd ik van de statistieken die ik op de nike site kon bekijken. Dat enthousiasme kwam niet alleen vanwege mijn loopprestatie. Het is gewoon leuk om het verloop van een training zo in kaart te krijgen. En als dan de eindtijd ook acceptabel is, is dat een prettige bijkomstigheid.

 Grafiek

En dan de truc: door de samenwerking met Tomtom is Nike in staat om je route ook te tonen op een kaart of op sateliet beelden. Zie hieronder een voorbeeld.

Route

Op ieder punt in de route kun je vervolgens bekijken wat je snelheid was.

De Nike comunity biedt verder nog wat andere leuke voordelen: zo kun je bijvoorbeeld doelen voor jezelf stellen en ook andere leden uitdagen tot sportieve hoogstandjes.

Over doelen gesproken: het horloge houdt bij wat je records zijn. De snelste kilometer, de snelste 5 kilometer, de snelste 10 kilometer, de langste afstand en de totale afstand. Heb je een record verbroken dat krijg je van je horloge een compliment, hij geeft dan namelijk na afloop van de meting aan dat je een goede run gelopen hebt en dat je een record verbroken hebt. Dat is best leuk!

De horloge kun je ook weer via het USB slot van je PC opladen. De batterij gaat heel lang mee. Ik ben zelf een periode van twee weken getest: na deze twee weken was de batterij nog halfvol.

Samenvattend:

Veel van de functies die deze horloge heeft hebben andere sporthorloges (zoals Garmin) ook en soms zelfs nog wat uitgebreider. Maar het uiterlijk van deze Nike+ GPS watch is echt overtreffend en daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid een groot pluspunt. Ook is de gebruiksduur van de batterij beduidend langer.

Het horloge is te koop voor € 200. Je kunt hem hier kopen. Lees ook even het artikel van Stylecowboy Harold over de verdere details van dit opvallende horloge.

Tags: gps, horloge, sport

Reacties (12)

 

  • dreetn

  eerste 4 maanden was ik ook tevreden, tot connectieproblemen via usb opdoken.
  zie het support forum van nike+
  http://forums.nike.com/thread.jspa?threadID=37255
  en vele andere topics met trefwoord connect.

  Wo 24 aug 2011, 09:41


  • E.C. van Wilgen

  Is deze ook voor wielrennen geschikt. Afstand ongeveer 60 km.

  Zo 4 sep 2011, 15:08


 • Hallo E.C. van Wilgen,
  Ik heb de horloge alleen getest met hardlopen maar ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat deze niet voor wielrennen geschikt is. De batterij houdt het lang genoeg vol (als je maar hard genoeg fietst natuurlijk).

  Op de fiets zul je ook wel profijt hebben van het touch-screen om je rondes te markeren.

  Ik ben benieuwd of je de horloge ook aan gaat schaffen; houd ons op de hoogte van je ervaringen.

  Groetjes!

  Ma 5 sep 2011, 22:04


 • Judith,
  ik zie dat je in ieder geval door de mooiste straat van Chaam bent gelopen. Houdt dat vol! Begrijp ik het goed dat de GPS ontvanger in het horloge zelf zit? Wat is er zo bijzonder aan Nike schoenen? Een shoe pod die alleen in dit soort schoenen past, klinkt wat vreemd.

  Wo 7 sep 2011, 13:49


  • David

  ZOu iemand mij misschien even kort willen uitleggen hoe ik via de site bij mij gegevens kom na het aansluiten van het horloge na het downloaden van nike connect.

  Ik heb al op vanalles geklikt maar krijg nergens mijn historie, en wil natuurlijk ook die mooie plaatjes zien en de routes via maps.

  bedankt alvast voor de moeite

  Za 1 okt 2011, 12:07


  • Geert

  Kan iemand mij helpen hoe ik mijn resultaat op facebook plaats?

  Vr 25 nov 2011, 07:15


  • Jan Karsten

  Ik heb ook het horloge aangeschaft en heb in de gaten wat en hoe het werkt maar als ik het horloge op de pc aansluit krijg ik de gegevens er niet uit,, wie kan mij helpen.
  Ook heb ik de borstband Polar wearlink, ik zou echt niet weten hoe je je hartslag kunt laten zien, of zelfs hoe ik het moet laten registreren, door simpel de band om te doen?
  Hoop dat iemand mij wil helpen,
  groet,
  Jan

  Za 7 jan 2012, 20:01


  • hendrik

  zit me af te vragen, zit er ook audioCoaching die elke min. aangeeft voor nog te lopen minuten. en in de laatste min.vanaf de 30 sec om de 5 seconden, hoeveel sec. je nog moet lopen. en in de laaste 5 sec elke sec aangeeft. Dit alles voor een trainingsschema die je eventueel wilt lopen

  Zo 22 jan 2012, 14:13


  • Niko Fokkelman

  ik nu tijdelijk een horloge te leen van een goede kennis en vind de Nik+ Watch met GPS echt geweldig. ik heb dan ook al een voor me zelf besteld maar dan wel met blauw aan de binnenzijde. het enige probleem vind ik de gebruiksaanwijzing. mijn Engels is niet zo geweldig dat ik alles goed begrijp, heeft iemand een idee waar ik een goede gebruiksaanwijzing (in het Engels zie ik hem wel 42 pagina's) maar ik zou hem graag ook in het nederlands willen hebben.wie ook wie kan mij hier aan helpen of waar kan ik hem van internet afhalen,
  alvast bedankt voor een reactie,
  groeten Niko

  Di 26 jun 2012, 11:41


  • Aldo van Diesen

  Kan iemand me uitleggen hoe je de hartslagmeter koppelt aan het horloge?

  Di 30 okt 2012, 21:35


  • Elliard

  Goed om te zien dat iedereen wel een vraag heeft die ik ook heb, maar wordt er niet op geantwoord?

  Wo 1 mei 2013, 19:00


  • Schouten

  Tja, je moet al die vragen ook aan de JUISTE personen stellen, in dit geval dus ff mailtje naar Nike sturen :-)
  Of laten mensen eens de moeite nemen om de handleiding te lezen... duh..

  Ma 24 jun 2013, 10:17

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines