Review: Samsung Galaxy tab

Review: Samsung Galaxy tab

Inmiddels heb ik de Galaxy tab nu 13 dagen in gebruik en ik zou al niet meer zonder het apparaat kunnen. Hoewel ik me had voorgenomen om geen vergelijking te maken met de iPad zal het toch een aantal keren gebeuren in dit artikel. Eerder schreef ik al over mijn eerste positieve ervaringen en hebben we een eerste hands-on video gemaakt tijdens de IFA in Berlijn.

Sinds dat ik met de Galaxy tab werk, blijft mijn laptop in de tas. Deze heb ik niet meer echt nodig aangezien alles wat ik normal gesproken op de laptop zou doen, nu op de Galaxy tab doe. Daar bij komt ook nog eens dat alles in de ‘cloud’ opgeslagen zit, waardoor ik er makkelijk bij kan en wanneer ik iets aanpas, is dit ook gelijk terug te zien op bijvoorbeeld de laptop.

Ik merk dat vooral op de bank of in de trein ik sneller de tab pak dan bijvoorbeeld mijn laptop of telefoon. Aangezien ik er een simkaartje in heb zitten, kan ik ook in de trein (zonder wifi) internetten. Het internetten op de tab, het bezoeken van websites en bijvoorbeeld het gebruiken van twitter is nu eenmaal prettiger op het 7 inch scherm dan op het scherm van een telefoon.

In het doosje
Buiten de Galaxy tab zelf, vind je in het doosje ook een USB-kabel, een adapter en een oordopjes met een microfoon. Wat ik zeker en gemis vind is een hoesje voor de Galaxy tab. Voor een apparaat van meer dan 700 euro verwacht je dat Samsung op z’n mins teen hoesje bijlevert. Een gang terug naar de Media Markt leert mij dat accessories de komende weken nog niet beschikbaar zullen zijn. Helaas moet ik dus maar een hoesje van een iPad gebruiken om mijn tab een beetje te beschermen als deze in mijn rugzak zit.

De buitenkant
Het apparaat voelt zeer degelijk aan en is makkelijk vast te houden in een hand. De grootte van het scherm is 7 inch. Het scherm is zeer helder en met de juiste instelling verandert de helderheid van zelf mee. Wel zijn vingervlekken goed zichtbaar maar kun je deze gelukkig makkelijk wegpoetsen. Aan de onderzijde van het scherm bevinden zich de standaard Android-knoppen om mee te navigeren. Deze knoppen zijn makkelijk te bedienen en lichten ook nog eens op wanneer je ze gebruikt.

De volume knop reageert snel en soepel  net als de aan/uit-knop die zich er net boven bevindt. Als ik de kwaliteit van de knoppen vergelijk met bijvoorbeeld de Nexus One, voelen de knoppen van de Galaxy tab degelijker aan.

De ingangen voor de sim-/geheugenkaart zijn makkelijk toegankelijk maar ook netjes weggewerkt. Een geheugenkaartje kun je in principe gewoon erin zetten en verwijderen. Bij een simkaartje start de Galaxy tab zichzelf op. Doorgaans zul je dit toch niet al te vaak doen.

De geluidskwaliteit van de microfoon is behoorlijk te noemen. De kwaliteit is zo goed als je van een high-end telefoon mag verwachten. De hoofdtelefoon-aansluiting is stevig en de bijgeleverde hoofdtelefoon (met microfoon) werkt perfect. Enige minpuntje hier is dat de standaard bijgeleverde hoofdtelefoon in-ear is.

De rondgang aan de buitenzijde eindigt met de camera’s. Aan de voorzijde zit een VGA-camera, aan de achterzijde een 3MP camera met flits. De kwaliteit van de foto’s is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Nexus One maar ze zijn zeker geschikt om snel wat foto’s mee te maken of om te videobellen.

De binnenkant
Hier kan ik vrij kort over zijn; De processor is snel genoeg (zie specs helemaal op het eind) en staat multitasken goed toe. De batterij is krachtig genoeg om het apparaat twee dagen intensief te gebruiken of bijvoorbeeld 4 dagen normal gebruik.

Het opladen van de batterij duurt ongeveer 3u (als deze volledig leeg is) en dit dan wel via de bijgeleverde adapter en niet via de laptop. De stroomtoevoer via de laptop zal niet voldoende zijn om de Galaxy tab snel op te kunnen laden.

2 - Het besturingssysteem

Inhoudsopgave: Review: Samsung Galaxy tab

Review: Samsung Galaxy tab
 1. De inhoud
 2. Het besturingssysteem
 3. Mijn oordeel
 4. De specificatie's en foto's

Reacties (84)

 

  • Thomas

  goede review. kan je wellicht iets zeggen over een directe vergelijking met bv de iPad. bijvoorbeeld video/foto/leeservaring?

  offtopic... hoe/wat/waar haal je die basketbal video/tv tevoorschijn? ;-)

  Di 26 okt 2010, 17:34


 • @Thomas
  De kwaliteit van de schermen is vrijwel gelijk. Ik zag niet echte verschillen. In de zon zitten geeft beide het probleem dat het scherm gaat spiegelen.

  Of doelde je op iets anders? :)

  Di 26 okt 2010, 17:39


 • Ik heb hem verleden week in m'n handen gehad en vond het erg plastic ook het touchscreen is minder dan de iPad. Ik kreeg een beetje My first Sony gevoel. Camera met 720p video is wel leuk.
  Leuke review verder.

  Di 26 okt 2010, 17:43


 • @Thomas
  Ik heb zelf al sinds April een iPad :). Kon in eerste instantie echt niet met Tab omgaan. Moest even schakelen. Ik had nog nooit met Android gewerkt en daar moet je de basis wel van weten.

  De Tab is naar mijn gevoel wel handiger onderweg maar ik vind het kleiner beeld dan weer net iets minder. Qua beeld is het idd zeer goed vergelijkbaar. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk waarvoor je het gaat gebruiken. Zelf wordt hij hier in huis vooral gebruikt aan de keukentafel, op de bank en verder overal in huis.

  @Jöran
  Ben het wel eens met de plastic touch van de Tab. Voelt dan toch anders dan de body van iPad :)

  Di 26 okt 2010, 18:00


 • @Jöran @harold,

  ind hij voelt meer plastic aan dan de iPad maar goed, iPad is Apple :) Ander design gedachte!

  Di 26 okt 2010, 18:02


 • @all
  Er was eregens iets mis gegaan met het online zetten van artikel. Miste een heel stuk van de review.
  Is nu opgelost...

  Di 26 okt 2010, 18:45


 • @Arvid mooie review - helder - thanx!

  Di 26 okt 2010, 21:49


 • Ik wil er gewoon eentje :-)

  Ma 8 nov 2010, 21:36


  • Tom

  Ik heb inmiddels de galaxy tab in gebruik en ben super enthousiast. Het nadeel was inderdaad dat er nog erg weinig accessoires voor te koop zijn. Ik heb inmiddels via screenguard.nl een invisible guard aangeschaft. Bij Bagg.nl heb ik een hoes gekocht voor de achterkant. Mijn tab is volledig beschermd dus misschien een tip voor jullie

  Za 20 nov 2010, 15:48


  • Peter van Iersel

  Hallo,

  Ik ben een leek op het gebied van Ipads en Samsung tabs maar ik wil er wel een aanschaffen. Ik hoorde van vrienden dat op de Ipad geen 'flash' zit, daardoor is het downloaden van pokersites onmogelijk. Nu schijnt dat op de Samsung tab wel te kunnen. Heeft iemand advies?

  MVG,

  Peter

  Za 4 dec 2010, 16:44


 • @Peter op de tab kun je inderdaad Flash installeren via de market

  Za 4 dec 2010, 16:48


 • maar hoe kijk je video of foto's en hoe lees je een e-book nu te combineren met 1 hulpmiddel voor maar 7 euro, de tabletstand. voor meer info tabletstand@gmail.com

  Zo 19 dec 2010, 22:52


  • Johan zuidema

  Goede review las ik.....en toen plofte de bom....ik erger me al een tijdje mateloos aan deze site. 90% van de inhoud wordt gejat van andere websites. Soms doet men moeite om de inhoud te vertalen,, soms word het schaamteloos plakken en knippen neergedonderd. Nu proberen de heren er ook nog wat knaken aan over te houden door CONTINUE pop-ups door je beeld heen te flikkeren die verplicht weg moet klikken. Na 30 seconde begint het feest opnieuw. Een advies, als jullie geld willen verdienen.....zoek een baan!!! Dan kunnen jullie stoppen met het publiceren van "NIEUWTJES" die al weken (soms maanden) op andere websites te vinden zijn.

  Ma 20 dec 2010, 00:00


 • @Johan #nieuwtjes — er staat hier nergens dat het hier sec om nieuwtjes gaat — ik kan niet voor alle bloggers spreken, maar ik blog over hetgeen ik tegenkom, wat mij leuk of interessant lijkt om te delen — voor velen bezoekers zijn de berichten hier 'nieuw' omdat ze de wijze van nieuws vergaren die jij wellicht meester bent, niet machtig zijn.
  #copypaste — Bij inhoud die van andere sites komt, wordt overigens altijd een bron vermeld, dat kan je toch niet ontgaan zijn?
  #reclame — de reclame die verschijnt, tsja, ik ben er ook niet altijd even blij mee, maar het maakt iig mogelijk om de kosten te dragen die het live stellen en houden van een site met zich meebrengt.

  Het spijt mij dat de berichten op StyleCowboys jou niet kunnen bekoren, gelukkig voldoende anderen wel — je bent niet verplicht deze site te bezoeken — ik hoop dat je ergernis enigszins weggenomen is met mijn reactie.

  ik wens je alle goeds voor de toekomst en dank je voor je reactie.

  Ma 20 dec 2010, 05:00


 • @johan vervelend dat je dit zo ervaart. Hopelijk zien we je nog eens terug op de site.

  Ma 20 dec 2010, 13:42


  • Peter

  Wat ik me nog afvraag: als je een Sim in de Tab plaats, en je bent buiten bereik van Wifi, heb je dan kans dat er - ongevraagd - verbinding wordt gemaakt middels de Sim waardoor je, vooral in het buitenland, verrast kan worden door een hoge telefoonrekening? Ik heb op mijn HTC Touch "Goggle" (heet het geloof ik), waarbij ik het automatisch maken van een verbinding kan blokkeren... Heeft de Tab ook deze mogelijkheid? Of zit dit wellicht al in de voorhanden zijnde software?

  Thanks! Peter

  Di 21 dec 2010, 16:18


  • Peter

  Erg prettige review trouwens! :-)

  Di 21 dec 2010, 16:22


 • @Peter

  in principe kun je het toestel in flight mode zetten waardoor GSM (3G, 2G, HSDPA) niet meer werkt maar je wel Wifi kunt gebruiken. Valt Wifi dan weg, dan heb je gewoon helemaal geen verbinding.

  Daarnaast hebben alle Android toestellen de mogelijkheid om ROAMING uit te zetten. Op deze manier kun je wel nog gebeld worden of bellen in het buitenland je kunt geen data gebruiken.

  Laat maar weten of je meer info nodig hebt!

  Di 21 dec 2010, 16:26


  • Peter

  @Arvid: Bedankt voor je snelle reactie! De laatste alinea is me niet helemaal duidelijk. Ik wil eigenlijk nog wel kunnen bellen, liefst ook in het buitenland, maar overig dataverkeer moet geblokkeerd kunnen worden, maar ik denk dat je dat bedoelde?

  Di 21 dec 2010, 16:34


 • @peter klopt! Sorry als ik niet helemaal duidelijk was :)

  Bij Settings/Instellingen > Wireless Networks/Draadloze Netwerken > Mobile Networks/Mobiele Netwerken

  Kun je de roaming instelling vinden. Deze houdt inderdaad in dat bellen/smsen nog gewoon werkt in het buitenland maar data niet meer.

  Di 21 dec 2010, 16:36


  • Peter

  @Arvid: Top! Bedankt!

  Di 21 dec 2010, 16:39


 • @Peter mocht je nog vragen hebben, je mag me altijd emailen (arvid[at]oetzitterd.nl) of via twitter: @arvid

  Di 21 dec 2010, 16:40


  • Peter

  Tog nog een kleine vraag:

  Ik wil de tab, als ik deze aanschaf, ook gaan gebruiken voor studie... Ik wil hier dan eigenlijk ook aantekeningen op gaan maken (met handschrift herkenning), en dan nog liefst waarbij de geschreven tekst wordt omgezet in "druk"letters... Biedt de Tab deze mogelijkheid, evt. met apart aan te schaffen software? Zijn er ook mogelijkheden om ingeladen pdf's te bewerken met handgeschreven aantekeningen?

  Als dit gaat werken wordt dit mijn apparaatje!

  Wo 22 dec 2010, 13:56


  • Peter

  Tog = Toch natuurlijk!! Lekker slim...

  Wo 22 dec 2010, 13:56


 • @Peter
  Schrijven op een tab of iPad is geen succes. Daar moet je niet te veel van voorstellen. Maar @arvid heeft er misschien al ervaring mee. Zal hem vragen.

  Do 23 dec 2010, 09:19


  • Peter

  Super! Bedankt! Was er al een beetje bang voor dat dit niet optimaal zal werken... Het programma Writepad voor iPad zat dacht ik wel aardig in de richting, of evt. Notepad Pro...

  Do 23 dec 2010, 13:27


 • @peter

  PDFs bewerken met handgeschreven aantekeningen, nog niet gezien. Ik gebruik zelf Evernote en dat werkt perfect. Je kunt zelfs een foto maken van je handgeschreven aantekeningen en dat invoegen. Vervolgens kan Evernote dmv OCR herkennen wat je hebt geschreven als je iets aan het zoeken bent.

  Schrijven op de tab is net als op de iPad niet echt handig. Het werkt gewoon niet feilloos. Je kunt wel met je vinger over het scherm gaan maar das niet fijn.

  Zelf gebruik ik het of om te typen in Evernote of om later van mijn aantekeningen een foto te maken en dan het papier weg te gooien.

  Do 23 dec 2010, 13:49


  • Peter

  @Arvid: bedankt voor je duidelijke reactie! Voor het maken van notities tijdens de les lijkt dit me dan inderdaad niet de ideale oplossing... Makkelijker is dan om de aantekening thuis of op m'n werk in te scannen en als pdf naar de tab te versturen... Foto's maken kan ook, maar ik neem aan dat dat grotere bestanden worden, afhankelijk natuurlijk van de resolutie...

  Do 23 dec 2010, 14:02


 • @peter ik maak de foto's/scans gewoon met de tab (handige he die camera ;) ) en dat werkt perfect. In Evernote kun je ze gewoon bewaren, zelfs in het gratis account. Als je Evernote nog niet gebruikt, kan ik je een invite sturen en kun je gratis 1 maand het pro account testen!

  Do 23 dec 2010, 14:16


  • Peter

  @Arvid: Bedankt voor het aanbod! Moet eerst nog even bedenken of ik de Tab inderdaad ga kopen (best wel een behoorlijke aanschaf hoewel op het moment aantrekkelijk)... Ik hou je op de hoogte...

  Do 23 dec 2010, 14:41


  • Femke

  @ Avid! goede review! Ik wil zelf ook een tablet kopen, maar twijfel heel erg tussen de ipad en de galaxy. Voordeel van ipad zijn alle apps en design, nadeel van ipad: geen usb en geen flash. Voordeel tab: je kunt er dus mee bellen (ook met de simkaart die ik uit m'n iphone kan halen??)en hij is wat kleiner en je kunt er foto's mee maken, nadeel: erg duur en je hebt niet zoveel apps.

  Tenminste, is dat zo? Zijn er voor de galaxy tablet ook veel apps? Of moet je daar veel voor betalen?

  Zou jij me met dit dilemma kunnen helpen??? Alvast heel erg bedankt!!

  Za 25 dec 2010, 17:22


 • @femke voor Android heb je ook al meer dan 100.000 apps. Ze werken ook allemaal op de tab hoewel soms de beeld opmaak wat scheef is (zelfde probleem met de iPad als je iPhone apps installeert)

  Er zijn ontzettend veel gratis apps voor Android die je kunt installeren. Zeker zijn er ook apps die je moet betalen maar dat is voor iPhone/iPad ook. Wat voor apps denk je dat je nodig hebt?

  je mag me altijd mailen: arvid[at]oetzitterd.nl of twitter @arvid

  Za 25 dec 2010, 17:54


 • @peter je kunt Evernote ook gebruiken op je iPhone/iPad/desktop(Windows/Mac) :)

  Za 25 dec 2010, 17:57


  • femke

  Maar kan ik als ik mijn simkaart (tmobile) in de tab doe, gewoon bellen?

  Wat ik het meest gebruik: hyves,teletekst, rabobank, gekochte apps zoals monopoly, whats app en rummicub en find it en verder wat gratis spelletjes zoals unblock me en scrabble.....

  Za 25 dec 2010, 17:58


 • @femke;

  Simkaart erin en je kunt alles met het apparaat wat met die simkaart kan. Dus bellen, internetten, SMSen, MMSen.

  (de link is de link waar je de app verder kunt bekijken en ook kunt downloaden)

  Hyves; gratis Android app ( http://arvid.me/f5OXtn )
  Teletekst; gratis Android app ( http://arvid.me/g9MCrf )
  Rabobank; gratis Android App ( http://arvid.me/gUT26K )
  Whatsapp; gratis Android App (je betaalt alleen klein bedrag voor gebruik) ( http://arvid.me/hqKxGG )

  Monopoly; onduidelijk wat ie kost PLUS Hasbro heeft er geen moeite ingestoken om de game mooi te maken ( http://arvid.me/hHo1da )

  Unblock Me; gratis ( http://arvid.me/gFwf43 )
  Scrabble; 2 dollar ( http://arvid.me/e8OXp5 ) maar ik vind Wordfeud beter; 3 dollar ( http://arvid.me/g2muim )

  Za 25 dec 2010, 18:04


 • @femke hier staan trouwens enkele EA games voor op Android : http://arvid.me/eZB51G

  Za 25 dec 2010, 22:40


 • nu is hij ook te zien, de ideale standaard voor je TAB, megapractisch en eigenlijk onmisbaar en voor maar 7 euro.

  Zo 26 dec 2010, 15:04


  • Gina

  Lijkt me toch ook erg leuk toestel. Komt binnenkort einde aan mijn contract voor mijn HTC HD en de hamvraag is: hoe kun je ermee bellen? Moet je perse een oortje of headset gebruiken? Dat was het geval bij mijn HTC Advantage en die heb ik binnen een paar maanden weer doorverkocht want daar werd ik gek van...

  Of kun je hem ook aan je oor houden als dat beter uitkomt?

  Groet
  Gina

  (ik ben er dus nog niet in het echt naar gaan kijken maar doe een beetje internet shoppen voordat ik die moeite neem)

  Di 11 jan 2011, 17:21


 • @Gina,

  aan het oor houden ziet er vreemd uit, je kunt het toestel ook gewoon voor je houden, standaard staat ie op 'speakerstand' waardoor je dus gewoon kunt bellen als je de Galaxy tab voor je houdt.

  Di 11 jan 2011, 17:54


  • Frogboy

  Ik heb van de week de Samsung Galaxytab gekocht. Ik heb er wat gemengde gevoelens over. Moet er bij zeggen: ik heb er één gekocht zonder SIM kaart (SIM Lock vrij).

  Installeren gaat allemaal redelijk snel. Zonder problemen aan WIFI gehangen en hotmail geconfigureerd. Filmpjes kijken op You Tube in HD gaat razend snel. Invoeren van tekst via de toetsenborden ook geen probleem.

  Verder vind ik zelf het kleine formaat wel handzaam. Weegt nog geen halve kilo, maar ga je toch merken na een tijdje. I-pad weegt twee keer zo veel.

  Dan toch wat nadelen. Het blijkt dat sommige applicaties niet draaien als er geen SIM-kaart (mededeling: stop SIM-kaart in het apparaat) in het apparaat zit, onder andere de SAMSUNG APPS?? Nergens is in te stellen dat de verbinding via je WIFI moet. Op internet krijg ik hier verder ook niet oplossingen voor.

  Verder is dat programma KIES voor op je PC een echte ramp. Een monster van een programma, voor wat? Het bekijken van je media en het synchroniseren van je outlook contacten en agenda. En dat werkt ook nog eens voor geen meter. Mijn outlook op mijn PC is mijn bron, daar wil ik niet in rommelen. Nergens kun je instellen dat in geval van conflicten het contact in de TAB moet worden overschreven, of dat je op zijn minst een melding wil van een conflict. Op mijn desktop heb ik honderden contacten in groepen ingedeeld. De software op de TAB biedt wel de mogelijkheid tot instellen van groepen, maar de groepen worden niet mee gesynchroniseerd naar je TAB?? En gezien bovenstaande in geval van conflicten durf ik het niet aan wijzigingen in de TAB aan te brengen bang als ik ben dat mijn bronbestand op de computer wordt gecorrumpeerd. Kom op zeg Samsung, kunnen we dat nou onderhand nog niet?!?! Synchroniseren naar mijn D600 ging 5 jaar geleden nog beter!

  Tot slot kun je via KIES ook de SAMSUNG APPS downloaden en installeren. Denk je! Eerst krijg je de melding dat je apparaat niet wordt ondersteund "door het beleid van Google om geen installatie toe te staan op telefoons die draaien op Android"??? Vervolgens komt de TAB niet voor in de lijst met telefoons die compatibel zijn met de APPS. Tot slot als je dan er in geslaagd bent een app te downloaden, blijft de installatieknop grijs.

  Kortom dat hele KIES vind ik knap waardeloos en lijkt mij ook helemaal niet bedoeld voor de TAB

  Za 29 jan 2011, 21:39


  • Maria

  Kun je met de galaxy tab windows 7 installeren?

  Za 19 feb 2011, 16:48


 • @Maria
  Nope, is gebaseerd op Android en niet op Windows. HP heeft wel een Windows tablet --> http://www.stylecowboys.nl/Computer/1430

  Za 19 feb 2011, 17:02


  • Sieriena

  Hoihoi,

  Samen met mijn vriend hebben we 2 weken geleden allebei de samsung galaxy tab gehaald! Allebei zijn we er ook enorm tevrede mee! Nu zijn we alleen nog steeds aan het uitzoeken hoe het beeldbellen werkt?! we hebben allebei een abbonement van 1000 sms,500 belminuten en onbeperkt internet.. en als we willen beeldbellen naar elkaar geeft die aan disconnect kan iemand ons verder helpen?????


  Wo 2 mrt 2011, 18:57


  • Sieriena

  samen met me vriend de galaxy tab gekocht allebei enorm te vreden alleen kunnen we er niet achter komen hoe het beeldbellen werk we hebben samen allebei onbeperkt internet bij ons abbonement en op de een of andere manier krijg we het niet voor elkaar om elkaar beeld te bellen..
  Hij geeft dan steeds aan disconnect, kan iemand ons misschien verder helpen?!?!

  Alvast bedankt

  Wo 2 mrt 2011, 18:59


 • Welk abonnement heb je? En heb je het al eens geprobeerd via Wifi? Dat werkt bij mij namelijk perfect.

  Wo 2 mrt 2011, 19:00


  • sieriena

  we hebben beide hetzelfde abbonement van telfort.. en via wifi deed die het net inderdaad bedankt!

  Wo 2 mrt 2011, 19:24


 • @sieriena goed om te lezen dat het nu wel werkt. Beeldbellen is afhankelijk van de provider en wellicht staat Telfort dit niet toe (en dien je dus Wifi te gebruiken)

  Do 3 mrt 2011, 17:03


  • diana

  Sinds januari in het bezit van galaxy tab. Heb de laatste tijd veel last van bugjes. Het loopt vast, en soms zelfs zo erg dat ik de tab uit moet zetten, en opnieuw moet opstarten. Heel vervelend wanneer je mails schrijft, alles ben ik kwijt, en moet weer opnieuw een mail maken. Wie weet wat ik hier aan kan doen. Heb een abonnement bij vodafone.
  Groetjes Diana

  Zo 24 apr 2011, 00:03


 • @diana,

  enige tip die ik kan geven is KIES te installeren via de samsung website en dan de software er opnieuw op te zetten.

  KIES: http://www.samsung.com/nl/kies/

  Ma 25 apr 2011, 13:51


  • Melanie

  Hallo allemaal!

  Ik ben aan het rondkijken voor een tablet en de Galaxy klinkt erg aantrekkelijk. Maar nu ik zo al jullie berichtjes bekijk, zie ik dat jullie allemaal een abbonement hebben. Is dit verplicht of alleen voor internet zonder Wifi?

  Daarnaast zag ik dat frogboy(?) een probleem heeft met KIES? Is hier een vervangend programma voor?

  groetjes,
  Melanie

  Wo 22 jun 2011, 14:13


 • @Melanie

  Een abonnement is niet verplicht, je kunt ook goed internetten via Wifi maar enkel als je natuurlijk Wifi hebt :) Ik heb een dubbele sim en gebruik dus mijn bestaande sim in mijn Tab. Uiteraard kun je altijd een prepaid kaartje kopen voor het geval je het eens wilt gebruiken.

  Sinds de laatste update is het wel noodzakelijk om een simkaart tijdens het updaten van de Samsung Apps (niet de Google Market) in het apparaat te hebben.

  KIES is niet het mooiste programma maar voor het updaten van de Galaxy tab is er helaas geen vervanging. Voor het beheren van je muziek/foto's heb je KIES niet nodig.

  Kijk goed rond aangezien ook de 10.1v al bij Vodafone verkrijgbaar is en de 10.1 zonder v later ook direct bij andere winkels.

  Wo 22 jun 2011, 14:24


  • Melanie

  Pff.. je maakt het me wel moeilijk haha. Het probleem is dat ik gister een tablet heb terug gebracht naar de winkel omdat hij ongelovelijk langzaam was. Ik ben nu aan het rondkijken en ben bang dat ik weer een miskoop doe. Heb je nog goede tip (buiten de Galaxy) voor een tablet?

  groetjes,
  Melanie

  Ps. bedankt voor je snelle reactie :D

  Wo 22 jun 2011, 14:28


 • @Melanie,

  zelf denk ik aan de Xoom van Motorola bv. Die is bijzonder goed.

  Wo 22 jun 2011, 14:41


 • @Melanie
  Heb je gedacht aan de iPad :)

  Wo 22 jun 2011, 14:56


  • Melanie

  @Harold

  hahah hoe kan ik die nou vergeten :P Persoonlijk vindt ik die te groot. Ik heb liever een 7.0 inch.

  Maar thanks voor het meedenken ;)

  Wo 22 jun 2011, 15:03


 • @Melanie, dan heb ik niets gezegd over de 10.1v of de Xoom, deze zijn namelijk allemaal 10 inch.

  Dan is het inderdaad de Galaxy tab of de HTC Flyer (de laatste is er prettig om mee te werken)

  Wo 22 jun 2011, 15:04


 • @melanie
  Waar wil je hem voor gebruiken?
  Het verschil tussen 7 inch en 9,7 inch is niet zo groot hoor. Maar idd er zit wel een verschil in. Ik heb zelf de iPad 1 en 2 en gebruik ze vooral voor in en rondom huis. Ze slingeren altijd rond in huis en iedereen in huis maakt er elke dag gebruik van. Vooral surfen, nieuws, twitter, games etc.
  Niet om op te werken maar vooral om info tot je te nemen.

  Wo 22 jun 2011, 15:08


  • Melanie

  @Arvid
  Maakt niets uit hoor ;) het is altijd goed om ook andere in overweging te nemen. Ik ben effe rond gaan kijken voor die Xoom en iedereen is er inderdaad heel enthousiast over.

  @Harold
  Ik wil hem sowieso gaan gebruiken voor school om aantekeningen in te zetten. Verder voor muziek en dat soort dingen.

  Wo 22 jun 2011, 15:13


 • @Melanie, op de eerste foto hier: http://www.stylecowboys.nl/Computer/1300zie je goed het verschil tussen de iPad en de Galaxy tab qua grootte

  Wo 22 jun 2011, 15:14


 • Deze link dus : http://www.stylecowboys.nl/Computer/1300

  Wo 22 jun 2011, 15:14


 • @Melanie

  Als je dus voor school voor het kleine gemak gaat (ondanks de grootte zijn en de iPad en bv de Flyer goed mee te nemen) heeft de Flyer net iets extra's wat de Galaxy tab niet heeft. Je kunt namelijk met een pennetje vrij makkelijk info invoeren.

  Wo 22 jun 2011, 15:16


  • Melanie

  @Arvid

  Ik ga nog even kijken voor de Flyer en zal ik mijn keuze moeten gaan maken :D

  Hartelijk bedankt voor je hulp en ik hoop dat ik dit keer wel een goede keuze ga maken haha

  groetjes,
  Melanie

  Wo 22 jun 2011, 15:25


 • @Melanie
  Alle keuzes zijn goed als je je maar goed verdiept hebt. Tis vaak ook een persoonlijke voorkeur. Die van Arvid gaat meer uit naar Android en die van mij meer naar iPad. Ik kies vooral voor de eenvoud en de gebruikersvriendelijkeheid.

  Ik heb niet veel ervaring met Galaxy Tab maar heb inmiddels voor en na wel me ekunnen spelen. Tis maar wat je gewent bent.

  Succes en ik hoor graag wat het is geworden en wat je ervaringen zijn.

  Wo 22 jun 2011, 16:36


  • Marlies

  Ik zou graag een tablet of ipad kopen maar ik kan maar niet beslissen :s welke is nu beter? heb een ipod touch en een galaxy appolo dus ik ken wel beide systemen. is er iemand die me een beetje kan helpen met de juiste keuze te maken? :)

  Di 4 okt 2011, 18:39


  • diana

  Ik heb een vraagje. Heb een galaxy tab. Thuis gaat wifi ontvangst prima. Soms wordt het wel trager al iemand ook vande zelfde provider internet pakt, of doet hij het soms helemaal niet. Onlangs in een hotel met een 'open wifi', hij krijgt volle bak bereik aan de streepjes te zien, maar verbind het niet met de beschikbare wifi van het hotel. Wat is het problem pakketgegevens staan aangevinkt.
  Groetjes Diana

  Di 4 okt 2011, 18:50


 • @Marlies
  Kiezen is een luxe probleem zullen we maar zeggen :). Het hangt er vanaf waar je het voor wil gebruiken en wat je er allemaal mee wil doen. De tablets zijn beide goed. De verschillen zitten vooral in de interface. Je hebt een iPod en een Appolo dus je weet de verschillen wel een beetje tussen die interfaces... Kiezen blijf natuurlijk moeilijk.

  Wo 5 okt 2011, 09:35


 • @Diana
  Een open Wifi wil niet zeggen dat je gebruik kunt maken van internet. Wifi kun je opstellen zodat iedereen erop kan maar dan moet je via de browser nog vaak een wachtwoord ingeven. Het lijkt dan volle bak verbinding en dat is ook zo alleen je kunt niet op internet.
  Dat het thuis trager wordt kan mijns inzien niet te maken hebben met het feit dat iemand anders van de zelfde provider pakt. De snelheid van een tablet is niet dus danig groot dat je dat merkt. Dit lijkt eerder op iets dat je WiFi niet sterk genoeg is. Hier in huis heb ik meerdere routers staan om een goede dekking in huis te hebben.

  Wo 5 okt 2011, 09:39


  • diana

  Dank je wel voor je reactie Harold. Nu weet ik dat je id via de browser dan meestal een wachtwoord moet invoeren. Dat werkt bij de Mac Donalds ook zo. Nu heeft een vriendin van mij ook een samsung galaxy tweedehands gekocht. Maar thuis komt ze er niet mee op haar draadloze wifi. En met haar smarthphone wel. Jouw tip met meerdere routers in huis zal ik eens proberen. Mijn huis is niet heel groot, maar 60 m2, het is een modem van tele2. Vijf meter er vanaf, en het is gelijk geen volle bak meer. Bij mijn ouders ook, maar zij hebben kpn. Ook bij mijn ouders valt mijn wifiverbinding weg wanneer mijn moeder op internet gaat. Zal haar de tip geven van een extra router. Groetjes Diana

  Wo 5 okt 2011, 10:26


 • @Diana,

  wellicht is het slimmer om eens een los Wifi apparaat te installeren. Dit zijn doorgaands ook routers maar deze hebben vaak een sterktere draadloze verbinding dan een router van een provider. Je sluit deze nieuwe router gewoon aan op de router van je provider en volgt dan de stappen op je nieuwe router in te stellen.

  Er zijn verschillende merken maar de winkel kan je goed adviseren over merken zoals LinkSYS, SiteCom of wellicht wel een Apple Airport Express.

  Zelf heb ik een Wifi router van Online. Deze is zelf niet heel krachtig en valt snel weg. De linkSYS die ik er aan heb gekoppeld zorgt ervoor dat ik zelfs bij de buren nog een draadloze verbinding heb.

  Altijd handig om eens te kijken hoe het is gesteld met je draadloze verbinding is een Wifi scan app te installeren. Voor Android is dat:
  https://market.android.com/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&...

  Ook kun je de verbindingssnelheid een testen met de volgende Android app:
  https://market.android.com/details?id=org.zwanoo.android.speedtest&...

  Er zijn soortgelijke apps voor iOS

  Wo 5 okt 2011, 10:30


 • @Diana
  Als je routeer naast een zware luidspreker staat of langs veel elektrische kabels staat dan kan het ook wel een problemen geven. Succes

  Wo 5 okt 2011, 10:31


 • @Harold, die tip zat nog in mijn andere mouw hoewel dat sneller invloed heeft op geluidskwaliteit (zelf het probleem gehad)

  @diana, wanneer je dit kunt instellen op de router (de bestaande of een nieuwe) kies eens een andere kanaal. Standaard staan veel routers op kanaal 1. Wanneer er meerdere mensen in de straat kanaal 1 hebben, dan krijg je 'ruis' op het wifi signaal. Door bv 9 of 11 te kiezen kan dat probleem opgelost worden. Wel is het hier belangrijk dat al je apparaat dit ondersteunen. Sommige oudere laptops hebben daar wel eens problemen mee. Met de app Wifi Analyzer kun je een survey doen in de buurt en zien op welk kanaal de routers van je buren zitten.

  Wo 5 okt 2011, 10:34


  • diana

  Met deze tips ga ik eens aan de slag. Mijn router staat in de buurt van een telefoonaansluiting omdat de router daar ook mee verbonden is, en een printer, maar deze staat meestal uit. Die apps ga ik eens installeren, en een linkSYS wil ik eens gaan proberen. En eens kijken op wat voor kanaal ik zit en de buren. Groetjes Diana

  Wo 5 okt 2011, 12:12


  • Marlies

  heb net te horen gekregen dat er door het programma flash veel virussen je tablet in kunnen :s is dit waar? betsaat er een antivirus om op een tablet te instaleren? en zijn de apple apps echt beter dan die van android?

  Do 6 okt 2011, 19:23


 • @marlies

  sorry voor de late reactie. Was gisteren aan het reizen.

  Bij het lezen van je reactie moest ik wel even lachen :) (niet om jou hoor!)

  Ik weet niet waar je te horen hebt gekregen dat je via Flash virussen op je tablet kunt krijgen. Uiteraard zijn alle systemen kwetsbaar voor virussen maar bij Android staat flash standaard uit. Wanneer je een website bezoekt, kun je flash activeren wanneer dit nodig is. Er bestaat antivirus software die je kunt installeren maar ik heb nu zelf al Android sinds 2009 (de G1) sinds 2010 Mei al Flash en nog nooit een virus tegengekomen of een virusscanner nodig gehad. Lijkt me meer een beetje bangmakerij. Ik wil je uiteraard niet dwingen om te kiezen voor een Android tablet. Een iPad is net zo goed.

  iOS apps en Android apps. Tja zelfde discussie als over een tablet die iOS of Android draait. Er zijn meer tablet iOS apps dan Android apps, dat klopt. Maar er wordt aangewerkt door de developers. Het aantal apps voor iOS/Android ligt niet ver van elkaar. En verschil in kwaliteit, hangt denk ik ook van de app developer zelf af.

  Kijk je naar twitter/foursquare/CNN etc. dan zijn de apps voor iOS en Android beide van dezelfde kwaliteit.

  Vr 7 okt 2011, 11:38


  • Marlies

  ja ik weet dat het miss een domme vraag was:p maar nu ben ik zeker ^^ Het zal wss de tablet worden omdat ik iets handiger ben met android en vind het formaat tegenover de ipad ook iets beter dus bedankt voor de hulp! hoop dat ik er tevreden van ga zijn

  Za 8 okt 2011, 18:29


  • Anna

  Ik heb drie weken geleden de samsung galaxy tab gekocht en was er heel blij mee.
  Gisteravond aan de lader gelegd, en vanmorgen niets meer! niet meer aan te krijgen.
  Heb hem inmiddels weggebracht ter reparatie , gaat vast weken duren, ben er dus niet blij mee.

  Di 22 nov 2011, 12:55


 • @anna
  Mag ik vragen welke Galaxy Tab je hebt. Zijn inmiddels meerdere versie. Weet niet direct wat het probleem is maar wellicht is er nog een andere lezer die het mee gemaakt heeft. Ik zelf ken het probleem niet moet ik zeggen.

  Di 22 nov 2011, 15:16


  • Anna

  t is de nieuwste, de galaxy tab 10.1

  Di 22 nov 2011, 19:32


 • @Anna
  Kan me voorstellen dat je daar niet blij mee bent. Cowboy Arvid heeft ook een Tab 10.1, zal hem nog eens vragen of hij dit probleem misschien kent.

  Di 22 nov 2011, 20:27


 • @Anna

  Hier heb ik dat probleem nog niet gehad. Ik gebruik de tab al enkele weken zonder enkele problemen. Heb jij of de winkel nog een harde reset uitgevoerd? Dat helpt nog wel eens;
  http://www.technipages.com/samsung-galaxy-tab-steps-for-hard-reset....

  Di 22 nov 2011, 20:39


  • Anna

  zo'n reset gaat lastig als hij uberhaupt niet meer aangaat he.... maar ik heb m bij makro gekocht , en die doen daar verder niets aan. ze sturen hem door naar samsung.
  Ik wacht het maar af..... maar bedankt voor het meedenken. ik vroeg me alleen af of er meerder mensen dit probleem hadden , maar ja, hij is nog zo nieuw , dat zal nog gaan blijken denk.

  Di 22 nov 2011, 20:47


 • @Anna een harde reset met de knoppen (eerste gedeelte van het artikel) kan ook als het apparaat niet meer aangaat. Maar goed, als ie al weg is, dan kun je er weinig meer aan doen.

  Di 22 nov 2011, 20:50


  • anna

  en waar ik al bang voor was...... nog steeds mijn tab niet terug van samsung. zo ontzettend balen,

  Vr 16 dec 2011, 19:55


  • peter

  moet je de tab ook opschonen om hem snel te houden

  Zo 29 jan 2012, 12:09

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines