sWaP: smart Watch en Kleinste Telefoon

sWaP: smart Watch en Kleinste Telefoon

Je voelen als Knight Rider, sWaP maakt het mogelijk met hun nieuwe lijn horloges ofwel smart Watches zoals zij het noemen. Het betreft echter geen standaard horloge aangezien er ook een telefoon aanwezig is. sWaP brengt verschillende modellen uit die allemaal de mogelijkheid hebben om te bellen, het verschil tussen de modellen zit hem vooral in de batterij duur, de afwerking en het uiterlijk. Waar het duurste model, de sWaP Signature, een leren polsband heeft hebben de goedkopere modellen veelal een rubberen polsband.

De sWaP is niet gelijk het product waarvoor je naar de IFA zou gaan maar door een 'verdwaling' kwamen we dan toch terecht in een hal waar dit soort producten uitgestald lagen. Hoewel ik op het eerste oog de horloges niet interessant vond (ik wilde dan ook gelijk doorlopen aangezien niet gelijk duidelijk werd wat sWaP nu inhield), bleef Harold iets langer staan wat ook de aandacht van de Britse verkoopmederwerker trok waarna we een korte demonstratie kregen van de verschillende modellen.
Alle sWaP -modellen hebben een volledig touch-screen en zijn of met je vinger of met een stylus te bedienen. Het scherm reageert vrij goed op de aanraking van je vinger maar aangezien het een touch-screen op horloge formaat betreft is het gebruik van een stylus af en toe aan te raden, zeker bij het schrijven van een SMSje. De sWaP heeft zowel een virtueel toetsenbord als schrijfherkening waarbij je de letters voor je SMSje los op het scherm schrijft. De sWaP biedt de mogelijkheid om snelkoppelingen in te stellen waarbij je met een 'veeg' over het scherm een bepaalde functie snel kunt oproepen. Standaard instelling is een 'lange druk' op het scherm om de telefoon-functie te activeren.
Om te bellen kan er gebruik worden gemaakt van 4 verschillende opties; Een bluetooth headset, een normale hoofdtelefoon, de speaker-stand en de silent-mode. Waar je bij de speaker-stand de sWaP op heuphoogte kunt houden (iedereen kan dus meegenieten van je gesprek), houd je bij de silent-mode de sWaP voor je mond en kun je een 'prive-gesprek' voeren. De geluidskwaliteit zover wij dit konden vaststellen was vrij goed. Ook de ontvangst in het midden van de congress-hallen van de IFA was goed te noemen, mijn Nexus One had vol bereik en de sWaP had 'slechts' 1 streepje minder. De Smart Watches zijn Quad-band, waardoor ze wereldwijd te gebruiken zijn.  Alle modellen bieden ook spraak-herkenning waarbij iemand gebeld kan worden met een simpele beweging en het uitspreken van de naam van de persoon die je wilt bellen. Hoe dit werkt met Nederlandse namen hebben wij niet kunnen proberen maar we verwachten dat dit net zo zal werken als met iedere andere telefoon.
Verder kan de sWaP ook gebruikt worden als media-player en speelt deze alle gangbare formaten foto's, video's en geluidsbestanden af. Het beheren van deze bestanden gaat eenvoudig via USB of bluetooth (afhankelijk van het model). Er hoeft dus geen speciale software geïnstalleerd te worden en de sWaP wordt in zowel Windows als Mac gezien als een externe harde schijf. Je kunt dus de sWaP ook gebruiken als een vervanger voor je USB-stick. Alle Smart Watches hebben tevens een camera aan boord die het mogelijk maakt om of foto's te maken of een kort filmpje. Hierbij moet wel rekening worden gehouden dat je dus moet filmen/foto's maakt met een horloge om je pols waarbij de lens aan de zijde van je hand zit. Dit maakt het uiteraard niet makkelijk en ik ben dan ook benieuwd hoe vaak je het uiteindelijk gaat gebruiken. De horloges voelen prettig om de arm en wegen niet al te zwaar, ik merkte wel dat het een 'blok aan je arm' is en ben dan ook benieuwd hoe dit kan samengaan met kleding en tijdens het sporten.
Een andere interessante ontwikkeling van sWaP is de sWaP Nova, de verondersteld kleinste telefoon van de wereld. In principe is de sWaP Nova gelijk aan de sWaP Smart Watches maar draag je de sWaP Nova niet om je pols maar om je nek met een keycord. De sWaP Nova bevat alle mogelijkheden van de Smart Watches maar heeft geen camera aan boord wat ik dan wel weer een gemis vind omdat het voor mij logischer is om bij de NOVA wel de mogelijkheid te hebben om te kunnen filmen. sWaP is nu bezig met het doorontwikkelen van de 'kinder' Smart Watch die dan ook GPS zal krijgen. Dit biedt ouders de mogelijkheid om hun kind te volgen of om een SMS-alarm in te stellen om zo gewaarschuwd te worden zodra het kind zich buiten een bepaald gebied begeeft.
De sWaP Smart Watches zijn op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland en worden eind deze maand gelanceerd in Groot-Brittannië. Wij zullen nog een tijdje moeten wachten, lancering voor Nederland is nog niet bekend maar niet getreurd, de grote luchtvaartmaatschappijen voeren dit product al in hun inflight-verkoop. En owja, je kunt er ook nog de tijd op zien.

Swap horlogephone - SC 12De sWaP is niet gelijk het product waarvoor je naar de IFA zou gaan maar door een 'verdwaling' kwamen we dan toch terecht in een hal waar dit soort producten uitgestald lagen. Hoewel ik op het eerste oog de horloges niet interessant vond (ik wilde dan ook gelijk doorlopen aangezien niet gelijk duidelijk werd wat sWaP nu inhield), bleef Harold iets langer staan wat ook de aandacht van de Britse verkoopmederwerker trok waarna we een korte demonstratie kregen van de verschillende modellen.

Alle sWaP-modellen hebben een volledig touch-screen en zijn of met je vinger of met een stylus te bedienen. Het scherm reageert vrij goed op de aanraking van je vinger maar aangezien het een touch-screen op horloge formaat betreft is het gebruik van een stylus (welke in het polsbandje zit) af en toe aan te raden, zeker bij het schrijven van een SMSje. De sWaP heeft zowel een virtueel toetsenbord als schrijfherkening waarbij je de letters voor je SMSje los op het scherm schrijft. De sWaP biedt de mogelijkheid om snelkoppelingen in te stellen waarbij je met een 'veeg' over het scherm een bepaalde functie snel kunt oproepen. Standaard instelling is een 'lange druk' op het scherm om de telefoon-functie te activeren.

Swap horlogephone - SC 9

Om te bellen kan er gebruik worden gemaakt van 4 verschillende opties; Een bluetooth headset, een normale hoofdtelefoon, de speaker-stand en de silent-mode. Waar je bij de speaker-stand de sWaP op heuphoogte kunt houden (iedereen kan dus meegenieten van je gesprek), houd je bij de silent-mode de sWaP voor je mond en kun je een 'prive-gesprek' voeren. De geluidskwaliteit zover wij dit konden vaststellen was vrij goed. Ook de ontvangst in het midden van de congress-hallen van de IFA was goed te noemen, mijn Nexus One had vol bereik en de sWaP had 'slechts' 1 streepje minder.

De smart Watches zijn Quad-band, waardoor ze wereldwijd te gebruiken zijn.  Alle modellen bieden ook spraak-herkenning waarbij iemand gebeld kan worden met een simpele beweging en het uitspreken van de naam van de persoon die je wilt bellen. Hoe dit werkt met Nederlandse namen hebben wij niet kunnen proberen maar we verwachten dat dit net zo zal werken als met iedere andere telefoon.

Swap horlogephone - SC 6

Verder kan de sWaP ook gebruikt worden als media-player en speelt deze alle gangbare formaten foto's, video's en geluidsbestanden af. Het beheren van deze bestanden gaat eenvoudig via USB of bluetooth (afhankelijk van het model). Er hoeft dus geen speciale software geïnstalleerd te worden en de sWaP wordt in zowel Windows als Mac gezien als een externe harde schijf. Je kunt dus de sWaP ook gebruiken als een vervanger voor je USB-stick.

Alle smart Watches hebben tevens een camera aan boord die het mogelijk maakt om of foto's te maken of een kort filmpje. Hierbij moet wel rekening worden gehouden dat je dus moet filmen/foto's maakt met een horloge om je pols waarbij de lens aan de zijde van je hand zit. Dit maakt het uiteraard niet makkelijk en ik ben dan ook benieuwd hoe vaak je het uiteindelijk gaat gebruiken. De horloges voelen prettig om de arm en wegen niet al te zwaar, ik merkte wel dat het een 'blok aan je arm' is en ben dan ook benieuwd hoe dit kan samengaan met kleding en tijdens het sporten.

Swap horlogephone - SC 1

Een andere interessante ontwikkeling van sWaP is de sWaP Nova, de verondersteld kleinste telefoon van de wereld. In principe is de sWaP Nova gelijk aan de sWaP Smart Watches maar draag je de sWaP Nova niet om je pols maar om je nek met een keycord. De sWaP Nova bevat alle mogelijkheden van de Smart Watches maar heeft geen camera aan boord wat ik dan wel weer een gemis vind omdat het voor mij logischer is om bij de NOVA wel de mogelijkheid te hebben om te kunnen filmen. sWaP is nu bezig met het doorontwikkelen van de 'kinder' Smart Watch die dan ook GPS zal krijgen. Dit biedt ouders de mogelijkheid om hun kind te volgen of om een SMS-alarm in te stellen om zo gewaarschuwd te worden zodra het kind zich buiten een bepaald gebied begeeft.

Swap horlogephone - SC 51

De sWaP smart Watches zijn op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland en worden eind deze maand gelanceerd in Groot-Brittannië. Wij zullen nog een tijdje moeten wachten, lancering voor Nederland is nog niet bekend maar niet getreurd, de grote luchtvaartmaatschappijen voeren dit product al in hun inflight-verkoop. LG voert wel al enige tijd een Watch Phone(vergelijking tussen LG Watch Phone en sWaP smart Watch) in hun portfolio, deze zit wel in een hoger prijs segment waardoor de sWaP smart Watch wellicht interessanter is. En owja, je kunt er ook nog de tijd op zien.

Swap horlogephone - SC 11

Reacties (8)

 

 • goed artikel Arvid! waarschijnlijk ga ik om als ik um zelf in- of om- de hand heb.

  Zo 5 sep 2010, 13:33


 • Ik voorspel dat Apple ook die richting uit gaat. Wie gebruikt zijn iPhone voornamelijk om te bellen? Ik niet. Toen ik een paar weken een iPad te leen had, gebruikte ik die voor alles dat de iPhone ook kan. De iPhone was opeens weer een telefoon. De toekomst: iPad-like devices, en een klein ding om je nek/pols waarmee je kunt bellen?

  Zo 5 sep 2010, 13:46


 • @anique;
  ik weet het niet, het zag er leuk uit maar voor mij is dit niet meer dan een gadget, ik zie me er namelijk nog niet echt mee bellen en om nu de hele dag met een headset rond te lopen. Denk dat er nog heel veel werk moet worden gestoken in een goede headset voor dat dit echt iets wordt.

  @Maurits, dank!

  Ma 6 sep 2010, 10:14


 • @all
  Ik vond vooral de kleinste mobiele telefoon erg gaaf. Net als Anique zegt, een klein ding om te bellen en een tablet voor de rest.

  Ma 13 sep 2010, 11:59


  • Bert

  Ik heb sinds vandaag ook zo'n prachtig horloge. Krijg alleen een foutmelding als ik een sim kaart wil gebruiken. Wat doe ik fout. De handleiding heeft het over een 3V sim kaart. Is dat een andere dan normaal?

  Za 24 sep 2011, 19:30


 • @Bert
  We hadden deze vorig jaar gezien op de IFA 2010. Verder eigenlijk nooit niks mee gedaan. Ik heb even een google gedaan en kwam direct op deze site uit. Gaat niet over dit horloge maar wel over 3V. Volgens mij is je SIM kaart te oud of te nieuw :)

  http://www.htc.com/nl/howto.aspx?id=37923&type=1&p_id=391

  Zo 25 sep 2011, 13:02


 • Zeer goed artikel, wij hebben inmiddels een overeenkomst met sWaP, dat wij deze horloges in Nederland mogen verkopen en ze zijn dan ook vanaf heden verkrijgbaar in onze webshop. Ook schrijven we artikelen over verschillende smartwatches en telefoon horloges. Kijk voor meer informatie op onze website http://www.smartwatches.nl

  Za 10 mrt 2012, 14:21


  • p.wouters

  waar is de swap nova te koop en de prijs

  Di 9 apr 2013, 17:46

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines