Canon EOS-M in aantocht, geruchten zwellen aan

Canon EOS-M in aantocht, geruchten zwellen aan

Het ziet er naar uit dat Canon om korte termijn ook met een mirrorless systeemcamera gaat komen de EOS-M. Met de EOS-M is de Japanse fabrikant de laatste van de grote merken die zich in het segment van de spiegelloze compact camera's met de mogelijkheid om lenzen te wisselen gaat begeven.

Hoewel er op dit moment nog niets officieel bevestigt is door Canon zijn er op verschillende sites foto's van de EOS-M camera geplaatst, daarnaast zijn er ook afbeeldingen van een 18-55mm lens en een externe flitser opgedoken.

eosmback

Hoewel de specificatie nog niet bekend zijn, valt op dat er achterop de camera weinig knoppen zitten wat zou kunnen duiden op een touchscreen, ook de L en R microfoons bovenop de camera en de rode knop rechtsboven op de achterkant zou kunnen betekenen dat de fotocamera ook kan filmen.

eosmtop

De lenzen waarvan foto's zijn geplaatst zijn een EF-M 22 mm f/2 en een EF-M 18-55mm met Image Stabilizer de EF-M mount is kleiner dan de EF mount die Canon gebruikt op de DSLR camera's. Als dit klopt dan is het niet mogelijk om de Canon EF lenzen op de EOS-M te gebruiken, tenzij Canon met een adapter komt zoals Sony gedaan heeft om de Alpha lenzen ook op de NEX camera's te gebruiken.

eosm18551

eosmflash

Uiteraard is het nog niet bekend wanneer de Canon EOS-M verkrijgbaar zal zijn en wat de prijs van de body, de lenzen en de flitser zal zijn. Er staat morgen wel een evenement gepland in Nederland waar Canon 25 jaar EOS viert het zou op zich een mooi moment kunnen zijn om de camera te presenteren?

Via

Tags: camera, canon, gerucht

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines