M-Duo plakt iPad aan de muur, maar niet bij mij!

M-Duo plakt iPad aan de muur, maar niet bij mij!

Eerder hebben we al eens kennisgemaakt met de M-Duo, een soort dock om je iPad mee aan de muur te hangen. Het was toen nog een prototype met een grote magnetische plaat aan de achterkant van je iPad. Inmiddels is de M-duo doorontwikkeld en is de plaat vervangen door vier kleine ronde magneetjes.

De M-duo is vooral geschikt wanneer je je iPad een vaste plek wil geven, al is dat volgens mij meestal niet aan de muur. Je mag de M-Duo niet vergelijken met een docking omdat hij geen stroomaansluiting heeft. Een iPad aan de muur, in een docking, is volgens mij alleen zinvol wanneer je je iPad gebruikt in combinatie met domotica in je huis. Maar dan moet hij wel voorzien zijn van stroom. Blijft over, tja wat blijft er dan over. Ik zou niet weten waarom je hem zou kopen maar het ziet er wel mooi uit.

De M-Duo is een plaat van geborsteld aluminium die je aan een muur kunt schroeven. Achterop je iPad moet je vier dunne magneetjes plakken die je met behulp van een mal op de juiste plek kunt aanbrengen. De aluminium plaat is voorzien van een bevestigingsbeugel die je met vier schroeven aan de muur kunt bevestigen en klaar.

Grootste nadeel is dat je de magneetjes op je iPad moet plakken. Voor mij een stap te ver en te permanent. Een betere oplossing is om de magneetjes in een hoes te verwerken. Verder blijft voor mij de vraag of je een iPad aan de muur wilt hangen zonder dat deze ook voorzien is van stroom.

Wie weet wel een goede toepassing voor dit systeem?

m-duo voor iPad

Tags: dock, domotica, ipad

Reacties (3)

 

  • Dimitri

  Dan ben ik meer voorstander van http://www.thewallee.com/ , die ikzelf gebruik...
  Deze gebruikt meerdere "mounts" zodat ik hem op verschillende plaatsen kan zetten, elk voor een bepaalde purpose... (soms naast een outlet, soms niet)

  /d

  Do 15 mrt 2012, 14:42


 • ik gebruik voor mijn werk veel launchport van iPort. Exact hetzelfde als bovenland, maar dan met oplaadfunctie en de bevestiging verwerkt in de hoes. Kijk eens op http://www.iportmusic.com/products/launch

  M-duo ziet er leuk uit, maar zonder deze functies een gemiste kans.

  Vr 13 apr 2012, 15:41


 • bovenland = bovenstaand , verdraaide autocorrect ;-)

  Vr 13 apr 2012, 15:42

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines