Toshiba Ultrabook Z830 anders dan andere

Toshiba Ultrabook Z830 anders dan andere

Tijdens de CES in Las Vegas hebben we de eerste Ultrabooks gezien die moeten voldoen aan de eisen die Intel eraan stelt. Inmiddels komen de eerste exemplaren ook in Nederland op de markt. Het Toshiba Ultrabook Z830 hebben we een paar dagen in huis gehad om eens nader te bekijken. We hebben natuurlijk geen uitgebreide test gedaan maar meer gekeken naar het design en hoe het nu bevalt om met een Ultrabook te werken. Voor mij niet vreemd omdat ik sinds begin van dit jaar een Macbook Air heb die je trouwens qua design helemaal niet mag vergelijken. Toshiba heeft een eigen stijl weten te behouden. 

Een ultrabook moet aan een aantal specificaties voldoen. Een Ultrabook mag niet dikker zijn van 20 mm, mag niet meer dan 1,5 kilo wegen en een accuduur hebben van minimaal 5 uur. Verder zijn er ook eisen op het gebied van processor en software. Deze eisen zullen in juni 2012 door Intel ook nog worden aangescherpt. De processor zal iets krachtiger moeten zijn en er moet minimaal 16 GB aan opslagcapaciteit zijn. Het Toshiba Ultrabook Z830 voldoet aan deze eisen, sterker nog met 1.080 gram is hij wel heel erg licht. Hiermee is hij tot nu toe het lichtste Ultrabook.

De body is gemaakt van magnesium met een honinggraatconstructie voor de stevigheid. Het toetsenbord is zwart en de trackpadknoppen zijn in het chroom afgewerkt. Al met al een prachtige combinatie van kleur, materiaal en design. Het geheel voelt stevig aan al is het scherm zo dun dat het behoorlijk buigzaam is maar net niet buigzaam genoeg om snel te breken.

Het opstarten gaat supersnel en binnen een paar tellen kom je in een Windowsomgeving die lekker snel aanvoelt. Vooral het feit dat dit Ultrabook zo licht is maakt het plezierig om ook op de bank te gebruiken, maar ook dun en licht voor onderweg. Al met al een Ultrabook van € 1.000 waar je mee gezien mag worden.

Sta je op het punt een nieuwe laptop te kopen dan moet je zeker een Ultrabook overwegen. Inmiddels zijn er al verschillende merken die een Ultrabook aanbieden. Dus als je op zoek bent, kun je naar wens een eigen design uitzoeken. Deze Toshiba wint vooral op gebied van design, anders dan andere en hij is zeer licht.

Toshiba Ultrabook Z830 178

Toshiba Ultrabook Z830 179

Toshiba Ultrabook Z830 180

Toshiba Ultrabook Z830 181

Toshiba Ultrabook Z830 182

Toshiba Ultrabook Z830 183

Toshiba Ultrabook Z830 184

Toshiba Ultrabook Z830 186

Toshiba Ultrabook Z830 187

Toshiba Ultrabook Z830 188

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines