Review: Eerste indruk nieuwe iPad teleurstellend

Nieuwe iPad review 100

Nieuwe iPad review 099

Nieuwe iPad review 098

Nieuwe iPad review 097

Nieuwe iPad review 096

Nieuwe iPad review 094

2 - Features nieuwe iPad (Review) 4 - Conclusie nieuwe iPad (Review)

Inhoudsopgave: Review: Eerste indruk nieuwe iPad teleurstellend

Review: Eerste indruk nieuwe iPad teleurstellend
 1. De Nieuwe iPad (Review)
 2. Features nieuwe iPad (Review)
 3. Foto's nieuwe iPad (Review)
 4. Conclusie nieuwe iPad (Review)

Reacties (27)

 

  • Geerten

  Heldere review. Was er al een beetje bang voor. Heb zelf nog een 1e generatie iPad maar ik moet eerlijk bekennen dat ik eerder naar mijn MBA grijp dan de iPad. De iPad gebruik ik voornamelijk voor het lezen van boeken.

  Wat zijn de ervaringen met iBooks op de nieuwe iPad? Kan je daar nog iets over vertellen?

  Za 17 mrt 2012, 17:40


  • Joeri

  welk wow gevoel zou je moeten hebben?
  Tuurlijk gaat deze niet veel beter doen dan de iPad2.
  Is net hetzelfde als je zou van de iPhone 4 nr de 4S over zou schakelen,niet doen.
  Alles wat je op de iPad2 kan kan je op de nieuwe iPad ook.
  En telkens een innovatie verwachten lijkt me wel teveel van het goede.
  Klagen nadat je hem hebt gekocht is wat los door de bocht,alles kon je weten als je nr de spec's gekeken had.
  Wat er in de doos zit gaat echt niet anders zijn dan wat je erover gelezen hebt voordien.
  beetje flauwe kritiek...

  Za 17 mrt 2012, 17:48


  • Bert

  Apple heeft de iPad 2 verbeterd en verkoopt deze tegen exact dezelfde prijs en je krijgt er een (veel) beter scherm voor. Lijkt mij een prima gratis update.

  Niemand heeft gezegd dat er een iPad 3 zou komen. Niemand heeft gezegd dat de vernieuwde iPad 2 een 'wow' gevoel op moest roepen. Je bent gewoon zelf gaan geloven in de ongelofelijke onzin die rondgebazuind wordt als Apple met een update of nieuwe versie komt. Apple presteert niet te laag, jouw verwachtingen zijn (zonder enige realistische aanleiding) domweg te hoog.

  Je kiest er zelf voor een iPad 2 1e generatie te vervangen voor een iPad 2 2e generatie, bent 'teleurgesteld' en schrijf vervolgens maar een zuur stukje met opgestoken vinger richting Apple. Volgens mij kun je beter had in eigen boezem steken.

  Za 17 mrt 2012, 18:14


 • Hmm, ik denk dat Tanja gelijk heeft Harold. Was dat het urenlange wachten nu wel waard :) Een twee keer zo krachtige batterij, retina scherm is allemaal leuk, maar als er geen merkbare verbeteringen zijn, ... Houd ik het lekker bij m'n 32GB iPad 3G, een ideale tussenmaat met de eerder zware macbook pro en te kleine (scherm) iPhone.

  Za 17 mrt 2012, 18:42


  • Jeffrey

  Apple kan niet ieder jaar met een revolutie komen! Dat snapt een kind nog wel.
  De iPod heeft de muziekindustrie doen schudden, de iPhone de telecomindustrie en Apple heeft met de iPad een totaal nieuw productgroep geintroduceerd. Wat verwacht je nou werkelijk zelf? Het enige wat Apple op het moment kan doen is de iPad upgraden om de concurrenten alsnog voor te zijn en innoveren met iOS.

  Voordat Apple voor de volgende revolutie gaat zorgen, zullen we echt wel een jaar of 10 verder zijn.

  Apple kan niet toveren net zoals jij en ik dat ook niet kunnen. Maar de verwachtingen zijn wel extreem hoog bij Apple en toch vind ik het knap dat ze alles op hun eigen manier doen.

  Za 17 mrt 2012, 18:50


  • J Rietman

  Mijn bevindingen zijn nagenoeg hetzelfde. Wow, nee, maar wel een aanzienlijk beter scherm. En eindelijk een camera waarbij de foto van acceptabele kwaliteit is. iPad3 is leuk als je er toch al een wilde kopen, maar je 2 hoef je er niet voor weg te doen.
  Overigens ben ik, de rij aanschouwend in Oberhausen, gelijk naar de MediaMarkt in Essen gereden, 7 KM verderop. Geen rij, genoeg voorraad. Misschien een idee voor de iPad 4 introductie, maart 2013...

  Za 17 mrt 2012, 18:58


  • Michiel

  Komend vanaf de iPad 1 ben ik er MEER dan blij mee!

  Za 17 mrt 2012, 19:40


  • Fritz

  Duidelijke en uitgebreide review, het is dus duidelijk dat Apple hetzelfde trucje probeert als met de Iphone 4s, en het gaat ze nog lukken ook!

  Za 17 mrt 2012, 20:31


  • Mark

  Ik ben het er niet helemaal mee eens.
  Ik vind een betere grafische chip, meer ram, een beter scherm en een betere camera een prima upgrade, het scherm vind ik wel een wow-factor, scherper dan dit kan bijna niet.
  Ik heb hem vandaag gehaald in duisburg bij de MM, en ben blij dat ik het heb gedaan.
  Moet wel zeggen dat ik de iPad 1 had, en niet de 2, maargoed het scherm is niet gewijzigd.

  Iedereen z'n ding, maar ik ben er zeer blij mee, krijg alleen jeuk van mensen die elke keer een visuele verandering willen, terwijl het design super is, en eigenlijk alles beter is geworden op de processor (niet te verwarren met de grafische chip) en HDD na.
  Ze hebben een iPad verzonnen en vanaf nu zullen het gewoon hardware upgrades zijn waardoor hij sneller en krachtiger gaat worden. Net zoals de MacBooks imacs etc.
  We zijn te veel verwend, dat is iets wat zeker is ^^.

  nogmaals, ik ben super blij!

  Za 17 mrt 2012, 21:14


  • Phreaky00

  Jij had wel erg hoge verwachtingen ;) Beter ga je van een iPad naar de New iPad. In dat geval is de WOW factor er wel. Je krijgt namelijk meer functionaliteit (camera), meer apps, meer snelheid en een beter scherm, dunner en lichter! Sla ééns een generatie over dat geeft véél meer vreugde. Van een Samsung Galyxy S > Plus > SII zal je ook niets doen. Je koopt toch ook geen Mercedes 2011 model, een 2012 en daarna een 2013 model? ik zal vrijdag zelf eens bij Mediamarkt gaan ervaren of het scherm mij kan overtuigen om mijn iPad I te vervangen.

  Za 17 mrt 2012, 22:05


  • s van dijck

  Ik heb niet eens een ipad 1

  Zo 18 mrt 2012, 00:47


  • Jochem

  Als het een simpele upgrade is hoeft Apple toch ook geen geheimzinnige tatatada presentatie te houden? Dat schept de hier genoemde verwachtingen...

  Zo 18 mrt 2012, 07:39


 • @geerten
  Lezen is volgens mij wel wat rustiger met het nieuwe scherm.

  @Joeri
  Het is zeker geen flauwe kritiek. Het is meer een eigen, duidelijk constatering van mijn beleving. Ik ben het met je eens dat de verwachtingen, voor mij als Apple fanboy, hoog waren terwijl je toch weet dat het meestal niet waar gemaakt wordt. Ik klaag dan ook zeker niet maar moet natuurlijk wel eerlijk schrijven wat mijn bevindingen zijn.

  @Bert
  Ik ben zeker niet zuur en weet heel goed wat ik koop. Als StyleCowboys hebben we de eerste iPad naar Nederland gehaald en ben ik nog steeds van mening dat elke opvolging weer een stap voorwaarts is. Het 'wow' gevoel is meer ontstaan door de eerste reactie op internet van blogs die de nieuwe iPad gezien hadden. Deze reacties waren allemaal zo positief dat je idd een 'wow' effect zou verwachten. Het is dus zeker geen zuur stuk met een opgestoken vinger naar Apple.

  Inmiddels zijn er al vele blogs die nu ook anders schrijven:
  http://gizmodo.com/5894094/we-people-an-ipad-2-told-them-it-was-the...
  http://9to5mac.com/2012/03/17/review-24-hours-with-the-new-ipad/
  http://www.google.com/reader/view/#search/ipad/22

  Zo 18 mrt 2012, 11:32


 • @Jeffrey
  Apple doet het idd op haar eigen manier en dat doen ze goed. De verwachtingen zijn altijd hoog en we weten inmiddels dat het toch niet is wat de geruchten stroom doet vermoeden. Mijn grootste teleurstelling zit hem dus vooral in het feit dat iedereen elkaar na roept en zegt dat het scherm zo super, prachtig, amazing fantastisch is. Terwijl ik gewoon echt lang heb lopen kijken en het niet zag. Als je weet waar je moet kijken zie je echt wel verschillen en is het echt een stuk scherper met realistischere kleuren. Maar geef 10 normale consumenten, dus geen tech-geeks de iPads 2 en de nieuwe iPad en ze zien het verschil niet. Sterker nog de iPad 2 is over het algemeen feller van contrast en dat is wat ze dan ook kiezen.

  @J Rietman
  Goed idee… maar de sfeer is ook altijd wel leuk om in de rij te staan. Mmisschien niet handig om het hier te vermelden, staat daar volgende keer ook een rij :)

  @Michiel
  Goed te hoeren

  @Fritz
  Thanks..ze doen het idd telkens weer

  @Mark
  Voor mij is het ook wel duidelijk dat de tablets zo'n beetje uit ontwikkeld zijn. Ik verwachte dan ook geen iPad met een volledig ander design.

  @Phreaky00
  Ik had idd hoge verwachtingen. Dit kwam vooral door de berichten op internet over het scherm. Dat de nieuwe iPad niet veel nieuws had dat wist ik wel en had ik ook niet anders verwacht.

  @s van dijck
  Dan wordt het toch tijd dat je zelf eens gaat ervaren wat een iPad is :)

  @Jochem
  De verwachting komt dus niet door Apple maar meer door de reacties op het internet over het scherm.

  Zo 18 mrt 2012, 11:40


 • Zijn wij Limburgers of Nederlanders dan zoveel nuchterder dan onze collega's elders.

  Ik kom in mijn review van vanochtend tot bijna exact dezelfde conclusie:

  http://marcogadgetblog.nl/2012/03/18/review-de-nieuwe-ipad-na-10-uu...


  Zo 18 mrt 2012, 11:47


  • Ron

  Het was wel te verwachten na het lezen van andere reviews, dit is eigenlijk een simpele upgrade. De bombarie er omheen zou niet nodig zijn geweest maar zo doet Apple het nu eenmaal.
  Voor mij is het duidelijk : ik hou mijn geld op zak en zal niet naar de winkel rennen om deze iPad te gaan kopen.

  Zo 18 mrt 2012, 12:34


  • Guus

  blij met mn Samsung 10.1 ;-)

  Zo 18 mrt 2012, 16:32


  • albert

  tering wat een slechte review de site onwaardig.

  Zo 18 mrt 2012, 18:19


  • Robert

  Tsja, het is een beetje hetzelfde verhaal als iPhone 4s. Het is een verbetering, maar of het de moeite waard is om er dan ook 1 te kopen. Blijkbaar niet.

  Ps. Iedereen die zo loopt te zeuren op de review, wees blij dat je een eerlijke review krijgt. SC had het ding de hemel in kunnen prijzen, kom je thuis, blijkt het verschil 'minimaal' te zijn.

  Zo 18 mrt 2012, 19:53


  • Guus

  @robert: mijn idee, beter eerlijk al staat de inhoud je niet aan...

  Zo 18 mrt 2012, 20:15


  • Pim Kwakman

  Logisch, wederom niks nieuws. Zoals eigenlijk bij alles wat Apple lanceert. Verwachtingen hoog, en noem eens 1 keer die niet tegenviel? Wanneer openen mensen hun ogen??? Niks nieuws, mooi laten liggen en doorlopen. Beter een EEEpad transformer prime. Daar kun je tenminste iets mee!

  Zo 18 mrt 2012, 20:49


  • Mark

  Volgens mij moet de schrijver maar snel naar de Pearle, want als je dit verschil in scherpte niet kunt zien moet je nodig aan de bril.

  Natuurlijk blijft de iPad 2 een prachtig apparaat met dito scherm maar de nieuwe iPad is een flinke stap verder in de evolutie. Ik zou zeggen, draai eens een full HD film op de nieuwe iPad en vergelijk de iPad 2.

  Het zal nog wel een paar weken duren voordat er genoeg apps zijn met de volledige high resolutie support om pas echt conclusies te trekken. De nuance mis ik totaal in dit artikel, beetje te voorbarig zo.

  Zo 18 mrt 2012, 22:39


  • Niels

  Ik kan me wel voorstellen wat de reviewer bedoelt. Ben zelf van een 2 naar een 3 gegaan en het is een leuke vooruitgang, maar de 200 euro extra waard? Misschien niet.

  Maar wanneer zouden jullie wel de WOW factor hebben gehad? Wat valt er nog onwijs aan te verbeteren voor jullie?

  Ma 19 mrt 2012, 09:00


  • Franc

  Gezien de technologische mogelijkheden is het dieptriest wat Apple met die iPad3 laat zien, een eenvoudige upgrade waar de beste upgrade toch het scherm is. afstappen van een oudere techniek en kiezen voor het geteste concept van de retina.

  De camera had imo al een stuk krachtiger kunnen zijn, zonder moeite.

  Een krachtiger CPU/GPU is leuk, maar lijkt wel een rookscherm om wat er echt toe doet, goede prestaties met een uitstekende batterijlevensduur. Dan had ik toch liever een zuiniger CPU/GPU gehad die dezelfde snelheid als de ipad2 heeft.
  Meer werkgeheugen is ook maar een simpele upgrade, iets wat ze in de ipad2 allang hadden kunnen realiseren (net als de camera overigens)

  Maar Apple heeft een goede strategie die ook lijkt te werken, consumenten zijn dol op upgrades, hoe minimaal ze ook zijn.

  De iPad3 is en blijft een leuk (fantastisch) apparaat, maar de upgrade vanaf je iPad2 niet waard zolang dat niet nodig is.
  Dan hield ik toch liever vast tot de iPad4..

  En waarom geen Siri, hebben wij niet allang aangetoond dat deze prima op welk apparaat dan ook kan functioneren?

  Ma 19 mrt 2012, 09:59


 • Ik zit toch wel te neigen naar wachten met het kopen van de 3. Ik heb nu de 1 maar misschien moet ik maar even geduld hebben? Alhoewel de resolutie van het scherm vd ipad3 wel echt master is als ik de verhalen zo mag geloven!

  Ma 19 mrt 2012, 16:19


  • Renate

  Ze hebben het dan ook Resolutionary genoemd in plaats van Revolutionary. Ik ben nog steeds erg benieuwd. Als grafisch vormgever lijkt mij zo'n scherm wel een enorm voordeel.

  Wo 21 mrt 2012, 00:47


  • Mhraad

  Beste mensen, ik heb de 1 en ben er erg tevreden mee. Mij personeel heeft de 2 gekregen, heel mooi. Maar de 3 (of beter: de nieuwe iPad) ... Ik twijfel nog.

  Ik deel een ieders mening dat ik niet de woow factor heb ervaren, maar wil een ieder toch gewaar maken van de enorme prestatie die schuil gaat achter deze upgrade. Bedenk hoe complex het is om zo'n enorm Retina scherm in zo'n compacte behuizing te krijgen. Vervolgens is een enorm zwaardere accu' nodig om alles ongeveer 10 uur in bedrijf te houden. De enorme accu duur is voor mij 'by far' het belangrijkste aankoop argument geweest en dat heeft zich waargemaakt. De 10 uur wordt aantoonbaar gehaald, maar dan moet je zwaar gaan gamen!

  Bedenk dat de nieuwe iPad een technische topprestatie is, dat mag gewaardeerd worden. Technische topprestaties zeggen echter niet dat een product revolutionair anders wordt. Een auto is ook nog steeds een auto met vier wielen en een stuur. In 20 jaar zijn auto's een keer zo zwaar geworden, een keer zo snel en vele malen veiliger. Maar de auto is nog steeds net zo groot en verbuikt nauwelijks minder brandstof.... Toch is er sprake van hoogwaardige techniek die schuil gaat achter de schermen.

  Kopen ? Ik denk het wel, maar ik heb geen haast.

  Di 15 mei 2012, 22:42

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines