Schermgrootte wordt Verkoop Argument voor Tablets

Schermgrootte wordt Verkoop Argument voor Tablets

Naast al het geweld van de iPad van Apple gaat bij Samsung de tablet trein ook steeds harder lopen. De Galaxy Tab is volgens mij een groot succes aan het worden. Samsung heeft de Galaxy Tab 7 inch en afgelopen maand hebben ze tijdens het Mobile World Congress de 10.1 inch versie gepresenteerd. Daarnaast komen er nu berichten dat ze werken aan een een 8.9 inch. Keuze genoeg dus in schermgrootte.

Er is altijd veel discussie over de grootte van het scherm. De Apple iPad is 9.7 inch en gister hebben we kunnen zien dat de iPad 2 het zelfde formaat zal hebben. Volgens Steve Jobs is 7 inch te klein en als je een tablet groter maakt is hij niet handig voor onderweg. Toch zien we ook berichten dat er misschien wel gewerkt wordt aan een kleinere iPad maar dat is dan misschien meer een grote iPod. What's in the Name.

8.9inchtab-1Samsung wil de markt breder bedienen en wil de consument de keuze laten maken. Mensen gebruiken hun tablet op hun eigenmanier. Zo kan het dus zijn dat ze hem vooral voor onderweg gebruiken en dan het liefst een kleine tablet willen hebben. Dit kan een telefoonformaat zijn maar is dan misschien te klein. De 7 inch tablet zou dan een oplossing zijn. Wil je echter veel video kijken en hem meer voor thuis gebruiken dan heeft een 10 inch versie misschien wel de voorkeur. De keuze van Samsung om de consument zelf te laten kiezen is niet zo gek. Het verhoogt natuurlijk wel de kosten waarmee ze de concurrentie tov de iPad onder druk zetten.

Naar verwachting gaan Samsung de 8.9 inch Galaxy Tab op 22 maart presenteren aan het grote publiek. Er gaat een uitnodiging rond waarin de datum genoemd wordt en de tekst "What's Your TAB Life" met daaronder "78910". In Nederland wordt op 24 maart een pers-event gehouden, wellicht dat we dan meer weten.

Zelf gebruik ik al sinds 3 april 2010 de iPad. Tijdens de lancering in de VS zijn we heb zelf gaan halen. Altijd nog super blij met mijn iPad, iedereen in huis trouwens. Het is zelfs zover dat ik hem eigenlijk niet meer  mee mag nemen als ik op pad ga. Ik heb ook een paar keer kunnen spelen met de Galaxy Tab. Net iets handiger om mee te nemen maar voor een goeie internet-ervaring vind ik het echter net iets te klein. Je ziet te weinig van een pagina en je zit al snel met je vingers in beeld als je wil scrollen.

Maar wil ik dan een 10.1 inch scherm. Als ik bij Apple nu zou kunnen kiezen tussen een 9.7 inch en een 10.1 inch scherm denk ik dat ik voor die laatste ga. Omdat ik hem niet vaak mee neem onderweg hoeft hij dus niet klein te zijn. Binnen kort gaan we de iPad ook aansluiten op mijn KNX-domotica systeem. Dan is het helemaal niet handig om hem mee te nemen want dan kunnen ze thuis het licht niet meer bedienen.

Natuurlijk is er nog veel meer nieuws in tablet land maar dat is eigenlijk nog allemaal toekomst muziek. Hieronder een overzicht van de iPad 2, Motorola Xoom, LG Optimus Pad, Samsung Galaxy Tab 10, HP Touchpad en BlackBerry PlayBook. Maar zoals Steve Jobs van Apple, met 90 procent marktaandeel, zegt "the competitor where just Flummoxed".

Overzicht tablets 1

Overzicht tablets 2

Overzicht via

Reacties (2)

 

  • ChrisS

  Net als bij laptops zullen versies met verschillende afmetingen naast elkaar kunnen bestaan. Ik denk dat apple er goed aan zou doen een kleinere en/of groter iPad uit te brengen.
  Hun laptops hebben toch ook verschillende schermgroottes?

  Do 3 mrt 2011, 19:51


  • Thomas18GT

  Hmm, je kunt het beste nog een half jaar/jaar wachten met het halen van een tablet, als je er echt wat mee wilt kunnen tenminste.

  Een Windows tablet bijvoorbeeld, dan moet je al naar een Dell (die duo lijkt wel tof). Maar als je dan filmpjes van dat ding gaat bekijken dan moet je toch wel lachen om hoe slecht dat touchscreen is..

  Alleen al om een touchscreen zou ik een apple willen, maar juist met de iPad kan ik niet gewoon skypen, maar facetime.. Niet al mijn vrienden gebruiken apple, dus daar heb ik niks aan.

  Daarnaast kan ik niet even een usbstickje erop aansluiten om een filmpje te kijken oid.

  Dus de eerste Windows/OSX tablet die er komt, met een fatsoenlijk touchscreen, die is van mij :)

  Do 3 mrt 2011, 22:59

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines