Apple Event: Find My Friends

Apple Event: Find My Friends

Het is nu woensdag 2 maart en we moeten nog tot 19:00 uur wachten voordat het Apple Event begint. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple de tweede versie van de iPad aankondigen. Maar zoals we van Apple gewend zijn, niets is zeker tot: "One More Thing..." genoemd is. Misschien is het dit keer wel "Find My Friends"

One More Thing
Naast al het nieuws over de iPad 2/iPad Too zou het belangrijkste nieuws wel eens kunnen zijn dat Apple iets gaat aankondigen op het gebied van locaties. Met de komst van "Find My iPhone" hebben ze een eerste stap gezet. Maar in de iOS 4.3 is ook ietsgespot van "Find My Friends". Zou Apple een nieuw, locatie gebaseerd, sociaal netwerk presenteren? Toen ze "Find My iPhone" aankondigde  hebben ze ook veranderingen aan MobileMe gedaan. Nu MobileMe waarschijnlijk ook op de schop gaat zou dit dus zomaar eens kunnen.

Vorig jaar heeft Apple "Ping" geïntroduceerd. Volgens mij is dit nog niet echt een groot succes en weten ze natuurlijk wel dat sociale netwerken steeds belangrijker worden om mensen/klanten aan je te binden.

iPad 2
Inmiddels verschijnen er steeds meer foto's van de iPad 2/iPad Too. Op SlashGear staan ook weer een aantal nieuwe, geloofwaardige foto's. Het kan natuurlijk de nieuwe iPad zijn, maar het kan natuurlijk ook gewoon een mockup zijn. Dat er een nieuwe versie van de iPad aangekondigd gaat worden, is inmiddels wel zeker, maar of het ook zo'n "game changer" is, moeten we nog afwachten.

De foto's zien er wel indrukwekkend uit maar volgens mij krijgen we vanavond een update te zien die met name over de technische specificaties gaat en nog niet zozeer over het design. Apple houdt meestal lang vast aan hun goed doordachte designs.

Naar verwachting blijft het trouwens bij een aankondiging en zal het nog wel een paar weken duren voordat de nieuwe iPad beschikbaar is. Volgens bronnen ligt hij binnen een paar weken in de winkels, de vraag is of de nieuwe iPad ook direct in Nederland beschikbaar is. Vooralsnog hebben we geen berichten gezien van pallets in winkels met "Don't open before". En binnen een dag alle winkels voorzien, is zelfs voor Apple een brug te ver.

Op Slashgear zien we inmiddels ook een screenshots van Amazon met de iPad 2. Waarschijnlijk heeft iemand in Duitsland te snel op een knop gedrukt, maar iemand kan natuurlijk ook gewoon lekker aan het photoshopen zijn geweest. Het screenshot laat een overzicht zien van de iPad 2 met 9,7 inch scherm, 1,2 GHz processor, WiFi, 3G Camera, Bluetooth, verwachte levertijd 17 maart en opvallend: Thunderbolt. Het is eigenlijk de eerste keer dat ik iets tegenkom van Thunderbolt op de iPad. Zou Thunderbolt de grootste verandering zijn? Apple is altijd goed in het maken van eigenwijze dingen waarbij ze een gedeelte van de markt uitsluiten.

MobileMe
De geruchten rondom MobileMe houden nog steeds aan. Volgens verschillende sites is de kans groot dat MobileMe gratis wordt. MobileMe is online niet meer als pakket te koop. Je kunt alleen nog maar kiezen voor een proefabonnement.

iTunes
Veel mensen verwachten een "cloud based" iTunes, een online opslag voor al je muziek. Apple noemt het "het veiligstellen van muziek" voor gebruikers. Eerdere geruchten gaven aan dat Apple bezig was met een online dienst vergelijkbaar met Spotify. Zelf zou ik dat logischer vinden. Met alle technieken die er vandaag de dag zijn, zou je je als gebruiker geen zorgen meer hoeven te maken over je content. Met Spotify heb je gewoon altijd en overal al je muziek up-to-date. Geen gedoe met harde schijven, backups etc. Volgens insiders zouden er vanavond tijdens het event ook opvallend veel mensen uit de muziekindustrie aanwezig zijn. Wie weet?

Prijs

Wat betreft de prijs verwacht ik dat Apple geen nieuws zal brengen. Afgelopen weken hebben ze de MacBook Pro update aangekondigd. Een flinke upgrade in specificaties, geen verandering in design en ook geen verandering in prijs.

De verwachte verandering in iTunes en MobileMe geven aan dat er op dit gebied wellicht wat aangekondigd gaat worden tijdens het event vanavond. Als StyleCowboys volgen we dit natuurlijk op de voet en zullen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen van het nieuws.

2 - Foto's van de verwachte iPad 2

Inhoudsopgave: Apple Event: Find My Friends

Apple Event: Find My Friends
 1. Wat te verwachten
 2. Foto's van de verwachte iPad 2

Tags: apple, event, ipad, ipad 2

Reacties (4)

 

  • Nummer32

  Spannend! Ik moet eerlijk zeggen, dat ik inmiddels geïnteresseerder ben geraakt in de iTunes en MobileMe verandering dan de iPad2.

  Alle geruchten worden langzamerhand toch terug gebracht naar vrijwel nihil. In ieder geval qua beeldscherm en aansluitingen (met uitzondering van de thunderbolt poort uiteraard..al snap ik niet wat je met 10gb/s moet op een apparaat van 64 gb max).

  Ik ben benieuwd of Apple nu een spotify gaat uitbrengen die wel eenvoudig naar de appletv kan worden gestreamd..

  MobileMe zal wel gratis worden, maar dan ben ik benieuwd of alle functionaliteit kosteloos wordt aangeboden..dat kan ik me dan weer niet voorstellen..

  Kortom..SPANNEND!

  Wo 2 mrt 2011, 13:17


 • @nummer32
  idd spannend. Nu nog 45 minuten en dan gaat het beginnen. Veel plezier met volgens.

  Wo 2 mrt 2011, 18:15


  • kijf

  kan iemand mij vertellen waar ik kan kijken of staat de link al ergens en ben ik gewoon blind :P

  Wo 2 mrt 2011, 18:27


 • @Kijf
  streaming live is het niet te volgen. We zullen hier wel zo snel mogelijk al het nieuws laten zien. We bloggen live me met de twitterstream zeg maar :)

  Wo 2 mrt 2011, 18:33

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines