Review AppleTV

Review AppleTV

[Marco Frissen] AppleTV is eindelijk verkrijgbaar, maar helaas niet binnen Nederland. Gelukkig woon ik dichtbij de Duitse grens dus heb ik bij onze oosterburen een bestelling geplaatst. Afgelopen vrijdag is de Apple TV geleverd en heb ik direct het apparaatje uitgepakt en geïnstalleerd. Mij viel direct op hoe klein hij was. Veel kleiner dan een CD. De bijgeleverde afstandsbediening is zelfs nog groter.

Aansluiten is een fluitje van een cent. Gewoon de HDMI kabel insteken (deze kabel werd trouwens niet bijgeleverd) en de stroomkabel aankoppelen. Klaar, een kind kan de was doen. Ik heb zelf een wat oudere NAD T743 A/V receiver zonder HDMI, dus heb ik ook gebruik gemaakt van de optische SPDIF kabel.

foto 1

Goed, 5 minuten werk en je AppleTV kan gebruikt worden. Het configureren moet wel nog gebeuren. Het is handig als je van tevoren je iTunes bibliotheek Thuis 'Delen' hebt aangezet, zodat je dat meteen kan opvoeren in je Apple TV.  Dan kan je al heel snel gebruik maken van al je content op je computer. Maar ja, daar zit je dan, je hebt je iTunes gekoppeld aan je AppleTV. Maar daar heb je het toestel niet voor gekocht. Je wil eigenlijk ook gebruik maken van de mogelijkheid om films en TV series te huren. Hiervoor gebruik ik mijn Amerikaans iTunes account. Met behulp van maximuscards.com zet ik daar iedere keer een tegoed op, zo kan ik eenvoudig aankopen doen.

Maar werkt het ook op de AppleTV? Ja en nee. Ik kan zonder problemen films huren, zowel in SD als - uiteraard mijn voorkeur - HD. Die HD is 720p, vergelijkbaar dus met wat je in Nederland op de kabel krijgt qua HD zenders. TV series is een ander verhaal. Tot op heden is het me in ieder geval nog niet gelukt, ik mag alleen trailers bekijken. Wat blijkt? TV shows zijn tot nu toe alleen te koop via de desktop iTunes store. Huren kan (voor het merendeel) niet, en dus kan je op de AppleTV geen TV shows kijken. Best irritant, hopelijk komt hier snel verandering in. Het wordt trouwens echt tijd dat er ook in de Benelux films en TV series te huren zijn.

De integratie met Netflix heb ik niet uitgeprobeerd omdat ik geen Netflix account heb. De integratie met YouTube, Flickr en MobileMe verloopt vlekkeloos. Met YouTube krijg je ook de HD video indien deze beschikbaar is.

Maar het meest interessante van de nieuwe AppleTV en eigenlijk de reden waarom ik hem gekocht heb, is AirPlay. Een nieuwe techniek waarmee je vanaf elk willekeurig Apple device content naar je AppleTV en dus TV kan streamen. Hiervoor heb je wel iOS 4.2 nodig, die op dit moment in beta is. Meteen eens uitgetest en het werd duidelijk waarom hij nog in beta is; vooralsnog gaat alleen maar de audiostream - probleemloos weliswaar - naar de Apple TV. Video's en foto's streamen, werkt helaas nog niet, maar ik verwacht dat dat in de volgende beta van iOS 4.2 (nu op beta 2) opgelost zal zijn.

Met AirPlay krijg je echt een geweldige mediacenter in huis als je al voorzien bent van iPad of iPhone.

Een situatieschets: Stel je komt thuis van vakantie en je wilt je foto's (en video's) laten zien aan vrienden of familie. Op vakantie heb je je iPad gebruikt om je foto's op te slaan. Je kan natuurlijk je iPad rond laten gaan en ieder voor zich de foto's laten bekijken of je sluit je iPad op je TV aan met behulp van een adapter. Dat is allemaal niet nodig. Met een simpele tap op het AirPlay icoontje worden je foto's via de AppleTV meteen op je TV vertoond. Geen kabels, geen gedoe.

foto 2

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar bij mij is het argument vaak dat de foto's nog niet klaar zijn, nog niet op de computer overgezet zijn of op andere manieren nog niet klaar zijn. Dat is met AirPlay verleden tijd. ik kan geen excuus meer verzinnen om de foto's niet te laten zien. Misschien ook weer een nadeel, want wie vindt het nu leuk andermans vakantiefoto's te bekijken... Juist ja, ahum.

Uiteraard kan je ook simpel je muziek via AirPlay streamen, hoewel ik dit niet zo snel via de iPad zal doen, maar eerder via mijn volledige muziekbibliotheek in iTunes.

Je hebt wel een WiFi netwerk nodig, want noch de iPad noch de AppleTV kunnen een Ad-hoc netwerk opzetten. Was dat wel het geval, dan kon je hem werkelijk overal gebruiken, ook op plekken waar geen WiFi is. AirPlay is zo simpel in het gebruik dat iedereen het wel snapt. Gewoon het AirPlay icoontje indrukken en dan de bestemming kiezen. Het icoontje zie je direct, ook bij bijvoorbeeld embedded YouTube filmpjes. Het interesseert AirPlay ook niet welke iPad of iPhone je gebruikt. Zolang je op hetzelfde netwerk zit, kun je AirPlay gebruiken. Vrienden kunnen dus hun media op jouw AppleTV laten zien zonder enig inspanning! Hoor ik daar iPad party?

Wat nu echt tof zou zijn is als straks ook iPad games met AirPlay uitgebracht worden, zodat je zonder poespas op je grote HDTV Angry Birds kan spelen.

Tegelijk met de AppleTV is de remote applicatie aangepast en kun je nog simpeler je AppleTV bedienen. Vooral handig als je wilt zoeken in de filmlijst want typen met de AppleTV remote is niet echt je van het. Dan kun je beter een lekker groot iPad toetsenbord voor je neus hebben. De remote applicatie is ook aangepast voor het Retina scherm van de iPhone 4, alles ziet er nog gelikter uit.

Ik krijg wel vaak de vraag waarom ik de AppleTV heb gekocht en niet een ander, veel krachtiger mediacenter. Tja, ik ben reeds in het bezit van een AC Ryan Play!on speler, die ik naar volle tevredenheid gebruik. Alleen, de interface blijft zwak. Je moet ook zelf je bestanden managen. Dat is niet erg an sich, maar wel zonde van je tijd wanneer je iets toch maar 1x bekijkt. Dan doe ik liever klik en huur een film eenmalig. De integratie met de rest van de systemen en diensten is ook gewoon top. Maar vooral: AirPlay!

Met dank aan Marco Frissen IT specialist, fotograaf, Podcaster bij Tech45, blogger en Apple geek van het eerste uur.

foto 4

Reacties (77)

 

 • @marco dankjewel voor review — ik heb (nog) geen TV met HDMI, kan ik de Apple TV dan evengoed toepassen?

  Di 5 okt 2010, 18:38


 • @Maurits, neen, dit kan niet zonder meer. Er zijn wel converters van HDMI naar component bijvoorbeeld, maar dat is wel extra gedoe.

  Di 5 okt 2010, 20:26


 • Even een addendumpje nav
  "Huren kan (voor het merendeel) niet, en dus kan je op de AppleTV geen TV shows kijken. "
  en vragen op twitter:

  Aangekochte TV series in iTunes kunnen uiteraard WEL gewoon bekeken worden. Wat ik bedoelde is dat je niet rechtstreeks series kan huren. Er zijn er wel, maar het merendeel is nog niet beschikbaar (ook al staan ze wel in de lijst)

  Di 5 okt 2010, 20:36


 • Castle, Lost en Glee zijn als rental beschikbaar, zelfs een free-rental aflevering — series als House, Human Target, White Collar, Covert Affairs, Numb3rs, e.a. vooralsnog niet — aankoop e/o huuracties op TV-shows en films verschijnen ook niet in je Ping-profiel.

  Di 5 okt 2010, 21:02


 • Ik ben heel benieuwd hoelang het zal duren voor AppleTV ook idd Apps zal hebben en voldoende content. Google TV helpt natuurlijk door druk hoger te maken :)

  Di 5 okt 2010, 22:22


  • Paul Faas

  Marco, ik gebruik de oude iTV (met alu rand en iets groter) voornamelijk voor mijn muziek. Het voordeel van de oude is het bezit van wel een harde schijf, waar m'n iTunes library op staat. Hierdoor hoeft m'n PC dus niet aan te staan.
  Kan je met de nieuwe iTV dan ook streamen vanaf je back-up op de Airport Xtreme?
  Paul

  Wo 6 okt 2010, 12:02


  • sjobbels

  Blijf toch bij liever bij mijn mac-mini met het programma PLEX (www.plexapp.com). Skinnable interface, zonder moeite afspelen van (ook in 1080p) films, series, online content etc, (incl downloaden van ondertitels, lyrics, backdrops, movie serie informatie etc). Sinds augustus kun je via een applicatie op je Iphone / Ipad nu ook content van je schijf / net streamen.
  Vanaf januari is deze app ook op LG producten (2011 Netcast™ enabled HDTVs and Blu-ray devices) te vinden: http://www.plexapp.com/press_LG.php

  grt sjobbels

  Wo 6 okt 2010, 15:13


 • @Sjobbels
  Ik heb zelf nu ook Plex op mijn Mac staan om te proberen. Ziet er idd goed uit. Maar om nu een Mac Mini te kopen om het ook op TV te krijgen gaat met een beetje ver.

  Ben het met je eens dat er voordelen aanzitten en Plex werkt ook super.

  Wo 6 okt 2010, 15:26


  • sjobbels

  @Harold,
  Het is idd prijzig, vooral de nieuwe mac mini. Maar met LG biedt dit wel mogelijkheden als je toch een nieuwe tv / blue ray speler moet kopen.

  Do 7 okt 2010, 09:15


 • Volgende week wordt Boxee in Nederland gepresenteerd, daar zijn we natuurlijk bij om te kijken wat dat gaat brengen.

  Do 7 okt 2010, 13:45


  • Harold

  Bediening via de remote app van apple werkt super, zowel op de ipad als op de itouch. Superding, die apple tv. Nu wachten op meer nl-opties.

  Za 9 okt 2010, 07:01


  • Erik

  Weet iemand ook of de nieuwe Apple tv ook in de winkel in oberhausen te koop is?

  Za 9 okt 2010, 15:41


  • John

  Jep, ik heb hem afgelopen zaterdag bij de officiele Apple Store in Oberhausen gekocht. Prima ding :)

  Wo 13 okt 2010, 12:45


 • @Erik @John
  Kijk dat zijn goede berichten. Ben benieuwd hoe hij bevalt?

  Wo 13 okt 2010, 16:29


  • John

  Geweldig! Prachtig klein apparaatje waarbij de besturing via iPhone en iPad vooral erg goed werkt!

  Het enige nadeel zijn de ondersteunde formaten, maar ach, een mp4tje is snel gemaakt.

  Ik ben er blij mee :)

  Wo 13 okt 2010, 16:30


 • wat formaten betreft. Alles wat in iTunes afgespeeld kan worden kan ook op de AppleTV afgespeeld worden. Dat zijn dus niet alleen h264 mp4 files. (maar helaas geen mkv, dat toch wel de norm voor downloads is)

  Vr 22 okt 2010, 09:01


  • John

  Ja, alles uit iTunes wordt ondersteund. Mp4, Mov e.d. Maar ook muziek.
  Helaas geen mkv nee :)

  Vr 22 okt 2010, 09:10


  • Jeroen

  ...wellicht 'n n00b vraagje, maar is niet via iTunes aangekochte content ook afspeelbaar? Evt. na conversie via iTunes?

  Do 4 nov 2010, 22:58


  • Johnvh

  Uiteraard. Audio (mp3) en video (mov of mp4, helaas enkel die formaten) werken prima, ook als ze niet gekocht zijn.

  Alles wat iTunes zelf af kan spelen kun je ook streamen, daar komt het op neer :)

  Do 4 nov 2010, 23:01


 • wat ik tegenwoordig doe voor tv seriekes die ik *kuch* download is dat ik ze converteer naar "gewoon" mp4 formaat voor iTunes. En dan met de AppleTV stream.
  Ik zoek alleen een converter die niet transcode van mkv-mp4 .. immers de content van mkv is al h264 .. iemand?

  Vr 5 nov 2010, 10:07


  • Jeroen

  Oke...bedankt voor de reacties.
  Een collega gaat binnenkort naar NY...kijken of ik d'r zover krijg om er eentje meet te scoopen voor nog geen €70,- :D
  De eerste jailbreak is er ook al..dus voor dat geld zijn er mogelijkheden genoeg!

  Vr 5 nov 2010, 13:26


  • Rob

  Vandaag ook de ATV ontvangen via Amazon.co.uk (binnen 3 dagen binnen!).

  Eerste indruk is zeer positief. Films dienen wel in je iTunes library te staan dus helaas niet rechtstreeks afspelen van avi's, converteren doe ik met AVS Video Convertor.

  Kijken van foto's is echt top, zowel via Flickr als delen via iTunes library. Nadeel bij Flickr is dat je niet kunt inloggen en dus niet bij je afgeschermde foto's kunt. Dit is raar want bij YouTube kun je wel inloggen op je eigen account.

  Ben benieuwd naar de mogelijkheden die zullen ontstaan wanneer je kunt streamen vanaf je iPhone/iPad en hoever ze zullen kunnen gaan met jailbreaken (installeren van apps).

  Za 6 nov 2010, 17:22


  • Klaaz

  Vraagje: is het mogelijk in iPhoto gemaakte voorstellingen (met een gezellig muziekje eronder) te streamen naar de nieuwe AppleTV?

  Vr 3 dec 2010, 18:15


 • @Klaaz
  Je kunt al je foto's van je PC/MAC afspelen op AppleTV met verschillende overgangen en muziek eronder.

  Vr 3 dec 2010, 19:09


  • Klaaz

  @ Harold
  Dank voor je toelichting. Maar het klinkt toch alsof je dan gebruik maakt van een AppleTV-applicatie, en niet van de kant-en-klare iPhoto-voorstelling. Kan iemand hier zijn of haar licht over laten schijnen?

  Za 4 dec 2010, 12:37


  • Floyd

  Hoi allemaal hier ,
  Ik heb een vraagje, ik heb een appLe TV2 gekocht en kom erachter dat ik die alleen met een HD tv kan gebruiken.
  Ik heb zelf een lcd maar geen hdmi aansluiting dus voor mIj onbruikbaar.
  Zou ik dan wel de apple tv1 kunnen gebruiken , want ik zie dat Het verschillende pluggen heeft voor geluid en beeld ?
  Werk hij ook via wifi en kan ik hem ook bedienen vanaf mijn iPhone 4 of iPad ?
  Zo ja dan wil ik er een TV1 aanschaffen of als er iemand hier Is die wil ruilen dan hoor ik het graag.

  Vrgr Floyd

  Za 11 dec 2010, 10:13


 • @Floyd
  Je kunt ook een omvormer tussen HDMI en component zetten. Dan kun je hem wel aansluiten op je "oudere" TV. Deze bijvoorbeeld: http://www.erconline.nl/component-naar-hdmi-omvormer-p-4983.html

  De AppleTV 1 werkt volgens mij ook via WiFi en LAN. Je kunt hem alleen niet meer bestellen in de NL Apple Store zie ik net. Heb proberen te zoeken maar kan het niet meer vinden.

  Of een nieuwe TV of een converter van €55. :)

  Zo 12 dec 2010, 11:38


 • @Klaaz
  Je kunt idd geen iPhoto voorstelling op Apple TV bekijken. De mogelijkheden voor voorstellingen in Apple TV zijn echter vergelijkbaar met die van iPhoto. Een bepaalde map kiezen en je dia overgangen kiezen.

  Zo 12 dec 2010, 11:40


  • Floyd

  Harold,
  Thanks voor de link , maar zie daar dat het een nomvormer is van component naar HDMI. Wat ik zoek is een omvormer van HDMI naar component of werkt dit ook andersom ?
  HDMI naar dvi heb ik reeds geprobeerd , maar Krijg dan geen geluid bij.
  Ik hoor het graag.

  Zo 12 dec 2010, 12:46


 • @Floyd
  Ik had snel ff gegoogled. Ze zijn er ook voor anders om. http://www.hdtvsupply.com/hdmi-to-component-cable.html

  Zo 12 dec 2010, 13:32


  • Emmanuel

  Ik heb mijn apple tv uit Amerika laten komen,
  heb al gelezen dat er een stroomadapter is ingebouwd, (110-220 v), zoals bij andere apple-producten (bv airport of timemachine), maar ik wil wel zekerheid dat ik mijn machine niet opblaas.
  Kan ik de in Amerika gekochte appletv gewoon op 220V aansluiten?

  Ma 13 dec 2010, 17:01


 • @Emmanuel
  Er staat 110-220 V dus die kun je volgens mij gewoon aansluiten, geen probleem. Ik heb een iPad uit Amerika en die adapter gebruik ik ook gewoon. Alleen een andere stekker aan gezet natuurlijk :)

  Ma 13 dec 2010, 18:25


  • Emmanuel

  @Harold
  Neen, deze keer staat die 110-220v er niet expliciet bij, daarom dat ik twijfel. Bij de airport stond die vermelding er wel, nu dus niet ...

  Di 14 dec 2010, 09:23


 • @Emmanuel volgens mij moet het gewoon kunnen. Kan me niet voorstellen dat ze iets maken wat niet 220V is in Amerika.

  Di 14 dec 2010, 09:26


  • Floyd

  @Harold, bedankt voor je hulp , maar heb besloten maar een nieuwe tv te kopen.
  Mijn tv is nu reeds 8 jaar out en dat zou best weL wat kosten als ik de Apple tv erop wil draaien.

  Wo 15 dec 2010, 07:47


 • @Floyd
  Dat is misschien nog wel de beste oplossing. Die omzetters van HDMI naar component zijn redelijk aan de prijs. Voor een oude TV is dat wellicht niet meer rendabel en kun je beter een nieuwe kopen.

  Komt natuurlijk de volgde vraag: welke TV en 3D of niet :)

  Succes en laat maar weten wat het geworden is.

  Wo 15 dec 2010, 09:30


  • Floyd

  @Harold,
  Persoonlijk denk ik een LCD LED HDMI
  Ik denk dat ik met de led ook 3D mogelijkheid heb.
  Zeker weet ik het nog niet dus moet me even verdiepen in led en 3D

  Ik laat weten wat is gewonden (een jongen of meisje ) lol d(-_-)b

  Wo 15 dec 2010, 09:54


  • Floyd

  Toch nog even dit.
  Ik zou graag willen weten wat voor programma's je met de Apple tv kan kan streaken behalve YouTube ,foto en filmpjes.
  Is het bijvoorbeeld oom mogelijk om uitzending gemist ect ook via Appletv te bekijken ?
  Vrgr Floyd

  Wo 15 dec 2010, 10:25


  • Floyd

  Ondertussen een mooie Sony Bravia met led erge gekocht en yes de Apple tv Ziet er cool uit hierop.
  Heb wel dat mijn beeld af en toe af en toe helemaal gelig wordt en dat ik de Apple tv moet uit doen via sluimer nu. Ik denk dat dat met mijn wifi verbinding gemalen heeft omdat dat nog steeds het geval is na een update naar 4.1.1
  Ik zou ook graag wiLlen weten als het iemand gelukt is om bv uitzending gemist te kunnen bekijken met de Apple tv of moet ik ook gaan denken aan een jailbreak methode ?
  Zo ja dan graag de mogelijkheden doorgeven. Ik gebruik Windows xp
  Ben benieuwd en sorry als dit voor jullie hier hier domme vragen zijn , maaR hier ben ik nog niet bekent mee vandaar.
  Vast bedankt.

  Zo 19 dec 2010, 13:09


 • @Floyd
  Gefeliciteerd met je nieuwe TV. Uitzending gemist zal nog niet gaan zover ik weet. Weet niet of het eventueel met Jailbreak kan.

  En domme vragen bestaan niet :)

  Ma 20 dec 2010, 16:37


  • Floyd

  Yep,nu bevind het leuk te worden.
  Ik kan nu ook Uitzending gemist,RTL gemist en nog wat apps waarmee ik films download of stream bekijken.
  Ik heb een iPad wifi (gejailbreakt) en daarop heb ik via cydia AirVideoEnabler geïnstalleerd (gratis).
  Ik gebruik ook (via cydia) iPocketTv om films te downloaden en streamen en het werkt perfect.
  AirHomeVideo (via cydia) om mijn video uit mijn filmrol te streamen met de Apple tv.
  Lang verhaal kort , ik ben tevreden.
  Hopelijk heb ik jullie ook blij gemaakt.

  Artikel: AirVideoEnabler geeft AirPlay-functie aan alle apps (jailbreak) 
  Nog maar twee dagen na de lancering van AirPlay blijkt de technologie te zijn gehackt en werkend te krijgen binnen vrijwel elke app. De hack die daarvoor is ontwikkeld heet AirVideoEnabler. Het zorgt na activatie ervoor dat je video’s kunt streamen vanuit vrijwel elke app op je iPad naar je Apple TV. De app moet wel gebruik maken van Apple’s standaard videospeler, zoals bijvoorbeeld bij Uitzending Gemist. Bij apps van ontwikkelaars die een eigen videospeler gebruiken, werkt het nog niet.
  (...) Lees de rest van dit bericht op iPad Planet: AirVideoEnabler geeft AirPlay-functie aan alle apps (jailbreak)
  9 reacties | Stuur door via e-mail | Voeg toe aan del.icio.us | Technorati Links
  Tags: airplay, airvideo, Jailbreak

  Vrgr Floyd

  Di 21 dec 2010, 10:01


 • @Floyd
  Goed bezig. Jailbreak biedt idd wat meer mogelijkheden. Het is nu nog wachten tot je Angry Bird kunt spelen op Apple TV. Dan is Apple TV helemaal gaaf.

  Zelf heb ik mijn Apple TV en iPad niet gejailbreaked maar als ik dit zo hoor moet ik het misschien toch eens proberen :)

  Do 23 dec 2010, 09:08


  • Haico

  Hoi,
  Als Apple gek sla je natuurlijk een flater met een reguliere multi media speler.

  Wat is mijn wens:
  Ik heb een TV (met HDMI), daar staat los een DVD speler naast die zorgt dat het geluid via de boxen gaat als ik DVD's afspeel. Mijn huidige MMS wil ik dus graag vervangen door de Apple TV.

  - Kan ik content dat ik op mijn Time Capsule heb staan streamen naar de Appel TV? Zo ja, hoe? (inloggen met iPad/iPhone op TC??)
  - Het geluid moet dat via TV afgespeeld worden of kan dat via de boxen die aan de DVD speler zijn gekoppeld?
  - Ik wil graag via internet naar de diverse radiozenders luisteren is de Apple TV daar geschikt voor?

  Bij voorbaat dank voor jullie hulp!

  Zo 9 jan 2011, 13:50


  • Floyd

  Wat ik heb gedaan is : de apple tv heb ik via hdmi in de televisie en de televisie gekoppelt aan mijn dvd speler met seround.
  Voor het geluid moet je de dvd speler op aux zetten.
  Met een iphone of een ipad kan je middels een gratis app (remote) de apple tv bedienen.

  Zo 9 jan 2011, 21:15


  • michael ulijn

  ik heb vandaag een apple tv gekocht alles aangesloten en het werkt perfect maar ik wil het geluid ook via mijn speakers laten lopen, heb een dvd recorder, en alle zenders krijg ik via de speakers maar geen geluid over de speakers van mijn apple tv.
  en wat is het verschil in app tussen remote en airplay, kan trouwens de app airplay niet vinden
  wat doe ik verkeerd en wie kan me helpen
  alvast bedankt, Michael

  Do 13 jan 2011, 00:47


 • @michael
  Ik heb mijn Apple TV aangesloten via HDMI en dan is het een instelling in je TV om het geluid van je Apple TV ook via dezelfde bron laten te lopen als je normale geluid.

  Airplay is geen App. Als je met je iPhone of iPad een youtube filmpje kijkt dan zie je daar een nieuwe teken staan als je verbonden met met WiFi waar je Apple TV ook in zit. Als Apple TV aanstaat (en je klik op het vierkantje met een pijl in) dan kun je keizen voor Apple TV en dan streamt hij naar Apple TV.

  Laat maar weten of het lukt!

  Do 13 jan 2011, 07:54


  • michael ulijn

  Hallo,
  heb nog een vraagje, kan je met de apple tv ook ook gewoon op internet bijv google of andere sites bezoeken, of alleen maar alles streamen vanuit i tunes
  alvast bedankt
  groetjes,
  michael

  Do 13 jan 2011, 12:00


  • Haico

  Hoi,
  Weet iemand of ik content van mijn Apple time capsule kan streamen naar de Apple tv?
  Bediening uiteraard via iPhone of iPad...

  Bedankt voor de hulp!

  Zo 16 jan 2011, 11:01


 • @Michael Ulijn
  Nee, je kunt niet surfen op internet als je dat bedoelt. Wel kun je zoeken in bijvoorbeeld Youtube.

  Zo 16 jan 2011, 11:31


  • Spijkers

  Hoe kun je meerdere boxen aansluiten op de apple tv? zodat je kunt kiezen afspelen in de huiskamer of keuken.

  Wo 9 feb 2011, 17:18


 • @Spijker
  Dat gaat niet. De Apple TV heeft maar 1 uitgang. Deze kun je natuurlijk wel op een versterker aansluiten die meerder ruimtes kan bedienen.

  Wo 9 feb 2011, 18:39


  • Haico Eggengoor

  @Harold
  Bedoel je dat ik de Apple TV kan aansluiten op bv mijn Home Cinema set (tuner, versterker, DVD speler)?
  Hoe doe ik dit?
  Moet de TV aan staan als ik dan bv radio stream naar de Apple TV?

  Wo 9 feb 2011, 22:18


  • Floyd

  Helaas moet je televisie aan staan ja wil je bv muziek streamen.
  In de toekomst krijgen we AirPlay speakers , en die kun je zonder je televisie aan te hoeven doen afzonderlijk afspelen , maar tot die tijd is het niet anders.
  Wat ik gedaan heb , is de Apple tv gekoppeld aan de televisie via hdmi kabel en de televisie gekoppeld met mijn seround systeem. Dan heb je wel seround , maar bij bv muziek beluisteren moet de televisie aan ja.

  Wo 9 feb 2011, 22:34


  • Haroldv

  Optisch uit rechtstreeks op je audio aansluiten en klaar. Kan tv uit

  Wo 9 feb 2011, 22:41


  • Haico Eggengoor

  @Haroldv
  Dus optische kabel tussen Apple TV en audiosysteem. En de tv kan dan gewoon uit? Via iTunes en remote kan ik dan mijn muziek/radio over de boxen streamen?

  Wo 9 feb 2011, 22:54


  • Floyd

  Ik heb een oudere instalatie zonder optisch mogelijkheid dus vandaar mijn uitleg met seround.
  Maar dat is dus inderdaad mogelijk zoals haroldv dat schrijft.

  Wo 9 feb 2011, 23:09


 • @Haico Eggengoor
  Idd, dat werkt zo.

  Do 10 feb 2011, 13:36


  • Teun

  Hallo, nog even voor de zekerheid: kan je de nieuwe apple tv gebruiken om muziek van je ipad te streamen naar je stereo zonder dat je een tv nodig hebt? Ik was van plan een airport express hiervoor te kopen maar is bijna even duur.

  Za 26 feb 2011, 15:39


  • floa1512

  Teun ,
  Zoals Haroldv dat hier boven schrijft is voor jou de oplossing.

  Za 26 feb 2011, 16:00


 • @Teun en @Floa1512
  Het kan idd met de optische kabel

  Zo 27 feb 2011, 14:39


  • Haico Eggengoor

  En dat werkt geweldig. Radio en iTunes muziek streamen naar je apple tv. Zonder dat de tv aan hoeft. Ook voor je tv geluid.

  Veel plezier!

  Zo 27 feb 2011, 14:46


  • Teun

  Heb je het tv scherm ook niet nodig voor de eerste setup. Ik wil hem dus echt helemaal zonder tv gebruiken.

  Ma 28 feb 2011, 18:31


  • Haico Eggengoor

  @Teun: ik heb het net voor de zekerheid even getest maar ik laat de tv gewoon uit om muziek/radio te streamen naar m'n boxen.

  Geweldig systeem!

  Ma 28 feb 2011, 21:22


  • Ronald

  Als ik op mijn macbook op internet een bepaalde gemist programma wil bekijken, kan ik die dan ook op mijn televisie streamen via de apple tv?

  Zo 27 mrt 2011, 15:32


  • Joris

  Apple wil dan de Apple TV niet in Nederland verkopen, een andere optie is zoals ik heb gedaan: de Apple TV bij amazon.de bestellen. Gewoon thuis bezorgd. Bevat Europese stekkers, werken dus gewoon ook in NL.

  Ma 9 mei 2011, 15:24


 • @Joris
  idd Apple TV werkt gewoon in NL. Je kunt hem ook gewoon in Duitsland gaan halen. Er mist alleen nog film content als je een Nederlands-account hebt.
  Mocht je een VS-account hebben dan kun je ook films huren via iTunes maar is dan zonder ondertiteling.

  Ma 9 mei 2011, 15:53


  • Bart

  Je kunt de appletv gewoon bij alternate bestellen :-)

  Ma 9 mei 2011, 21:56


  • Teun

  Heb een apple tv gekocht, toslink kabel aangesloten op mijn stereo. Voeding aangesloten. Krijg geen airplay icoon op mijn ipad. Wat kan ik doen?

  Za 21 mei 2011, 23:12


  • Floa1512

  Teun , heb je je thuis deling reeds ingesteld ?
  Dat zou kunnen helpen.
  Met je Apple tv remote (grijze) moet je thuis deling bij instellingen op je Apple tv inschakelen.
  Daar moet je je Apple account invullen met wachtwoord en dan werkt het als een trein. Succes.

  Zo 22 mei 2011, 12:26


 • @Teun
  Welke versie iOS heb je op je iPad. Deze moet wel van de laatste tijd zijn anders wordt het nog niet ondersteund.

  Ma 23 mei 2011, 08:40


  • Teun

  Computerscherm aangesloten. Daarmee wifi setup gedaan werkt geweldig. Kan niet wachten tot je film kan huren. Muziek streamen naar mijn metrum dac werkt goed wat een geluid. Hoe krijg ik de voiceover weg, praat dwars door alles heen.

  Di 24 mei 2011, 19:28


  • klaas

  we zijn nu al weer een aantal maanden verder. is het nog niet mogelijk om films met ondertiteling te huren?

  zou graag apple TV aanschaffen maar heb ook graag ondertiteling

  Wo 2 nov 2011, 11:39


  • Floa1512

  Klaas ,
  Ik weet niet als de film die je met je Apple tv kan huren ondertiteld zijn omdat ik dat nog nooit geprobeerd heb.
  Ik stream films gelijk naar mijn Apple tv vanaf mijn iPad of iPhone.
  Sinds kort nadat ook hier de Apple tv te koop is , kun je ook via en met je Apple tv films huren.

  Wo 2 nov 2011, 12:18


 • @klaas er zijn films die ondertiteling hebben maar nog niet alles. Bij een film staat het wel bij als die het heeft.

  @Floa1512 Die optie is idd super. Maak je dan gebruik van AirVideo app?

  Wo 2 nov 2011, 12:21


  • Floa1512

  In ios vanaf 4.0 tot en met nu is er airplay beschikbaar op je idivice. Als je een Apple tv thuis hebt krijg je. Automatisch de AirPlay funktie te zien in de form van een kleine tv.
  Daarmee kun je kiezen als je het geluid of films of foto's via de apple tv wil afspelen. Om films te downloaden en of gelijk te streamen , gebruik ik ( Downloads HD )
  Die vind je in de AppStore.
  Succes.

  Wo 2 nov 2011, 12:30


  • Gabrielle

  mijn dochter heeft een andere apple ID dan wij.Kunnen we 2 apple ID's aansluiten op apple tv?

  Do 27 dec 2012, 00:49


 • @Gabrielle

  Je kunt sinds een tijdje switchen tussen verschillende accounts. Ga hiervoor naar - Instellingen - iTunes Store - en daar kun je een account - Toevoegen - en ook wisselen.

  Do 27 dec 2012, 13:45

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines